Välkommen till Stall Lagerkrans!

Träningsrapporter & info för Laurentius Glamour

Kval - gdk

2010-02-24

Laurentius Glamour gick i eftermiddag sitt kvallopp på den godkända tiden 1.21,4.

Hon var lugn och harmonisk både på resan in och under hela eftermiddagen och kvällen inne på Solvalla. Isabelle värmde henne lugnt i bakvarv och sedan värmde Johan henne i rätvarv där dom avslutade rappt på upploppet (15/200m).

I loppet, med Örjan i sulkyn, klev hon iväg ordentligt och övertog spets i ingången till första kurvan. Öppnade på 1.25/500m och 1.23/1000m och såg spänstig och fin ut hela vägen. Hon avslutade sista 1000 efter 1.19 och 600 kvar kom Global Manhattan, 3årig hingst e. Love You, och klev förbi men Örjan höll i Glamour för att hålla henne lugn och fin hela vägen och dom kom i mål som andra häst i kvalet på tiden 1.21,4.

 

 

Örjan var nöjd, Roger var nöjd, Olle Green var nöjd, Isabelle var nöjd och ägarna på plats var jättenöjda, det såg bara bra ut. Hur fint och enkelt som helst.

Roger sa att känns allt bara bra så är det bara att börja starta på i lugnt tempo, det viktiga är inte att vinna i dom första starterna utan att hon ska få lära sig tävlingsmomentet i lugn och ro och få möjlighet att utvecklas vartefter. Bli 1a eller 5a i debuten spelar ingen roll, bara hon gör det på rätt sätt är hans filosofi. Låter klokt och bra. Vi får hålla koll på startlistorna framöver.

Under kvällen fick Glamour även morötter av oss samt lite massage av Ann-Sophie som fanns på plats på Solvalla denna kväll.

 

<27162>

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)