Välkommen till Stall Lagerkrans!

Träningsrapporter & info för Laurentius Glamour

Som en tanks

2009-12-10

Var idag till Mälsåker och hälsade på "Berra". Hon vart så glad när jag kom, hon stod och mös med mig jättelänge och åt fint på morötterna jag hade med mig. Hon har örjat lägga på sig ordentligt med vinterpäls och är lite långhårig men är blank och fin i pälsen så hon ser ut att må bra. Hon såg väldigt välskött ut och hade fått på sig sitt nya röda "Stall Walmann-täcke".

Tino, en av skötarna i stallet (A-stallet), kom fram och pratade en hel del. Han gillade Glamour och sa att det var en riktig travare, en tanks, när hon tränar, hon bara borrar ner sig och kör, stark som en björn sa han, hon äter upp allt och alla runtomkring henne i träningen. Han sa också att han verkligen gillade namnet Laurentius Glamour och frågade mycket om hur vi valde namnet och att han fastnade för Laurentius-namnet när han hört Èmile sprungit på Valla och fattat tycke för det, kul! Han var verkligen positiv till Glamour, det här är en riktig skjutare avslutade han.

Vår skötare, Isabelle, åkte precis ut med en häst när jag kom men när hon kom tillbaka efter träningsrundan så hann jag prata lite med henne också, hon tycker "Larry" (som hon börjat kalla henne, ja ni vet - kärt barn har ........) var en riktigt trevlig häst att arbeta med, hur snäll som helst, nästan lite menlös ibland sa hon, men som verkligen gillar när man håller på med henne, hon kliar henne ordentligt och då tycker hon det är så skönt så skönt. Hon verkar vara jättefin med hästarna så jag tror "Berra" kommer få det jättebra ihop med henne. Isabelle sa att Glamour gått jobb i morse, att Johan kört henne och att hon själv suttit breve med en annan häst. De hade kört intervaller på rakbanan och kört sista intervallen (500 m) i 1.22-tempo, och det hade hon gjort utan minsta problem, bara sprungit och klippt med öronen.

Sprang sedan på Johan Untersteiner som berättade att han var nöjd med henne i dagens jobb och att allt känns bra.

Roger Walmann berättade att hon på tisdag ska få ett riktigt ordentligt snabbjobb, att det sedan blir veterinärgenomgång av samtliga 2-åringar, avmaskning och vaccinering och sedan 2 veckors jul-ledighet. Därefter (4 januari och framåt) kommer hon börjas tränas riktigt tufft inför tänkt kval / debut. Han tycker hon sköter sig jättebra och att allt bara ser bra ut.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)