Välkommen till Stall Lagerkrans!

Träningsrapporter & info för Laurentius Glamour

Rakbana

2009-07-29

Vi träffade Olle på Solvalla idag och han informerade om att Berra går mycket rakbana i träningen just nu, detta för att få upp lite tempo i kroppen. Hon har bra kondition så man koncentrerar träningen på att få upp farten i benen och kombinerar det med lite backträning, hon slipper se banan på ett tag då hon inte behöver träna på kurvteknik osv efter att ha gått så mycket på banan under den tunga uppträningen.

Hon fortsätter växa och det kommer bli en rejäl dam det här (ingen koloss), större än man kanske kunde tro när vi köpte henne, hon börjar nu även lägga på sig mycket muskler bak och ordet "rejäl" kommer passa bra på henne när hon är färdig.

Vad som händer framöver är alldeles för tidigt att spekulera i, vi har en erkänt duktig huvudtränare i Roger Walmann och erkänt duktiga unghästtränare i Per-Erik "Bullen" Pettersson och Olle Green så vi litar fullt ut på det dom gör och dom beslut som dom tar.

Någon gång under hösten kommer Glamour flytta över till Rogers gård Mälsåker och efter några veckor där kan jag tänka mig att Roger har hunnit skaffa sig en god uppfattning om henne och hur han lägger upp den vidare träningen och tävlingskarriären.

Just nu håller vi oss lugna och ger teamet lugn och ro i den här viktiga perioden i Glamours karriär, hon måste få växa klart, muskla på sig lite mer, speciellt på vissa ställen och få lära sig tekniken ordentligt. Hon startar när hon är redo och det är i min värld tidigt som 3-åring men vi får se vad Team Walmann väljer.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)