Välkommen till Stall Lagerkrans!

Träningsrapporter & info för Laurentius Glamour

Till avel

2012-04-08

Vi har på inrådan och i samråd med Hans-Owe tagit beslutet att Laurentius Glamour får avsluta sin tävlingskarriär och framöver ägna sig åt avel.

Glamour har inte räckt till på slutet och det man märkt är att hon inte klarar av farten, hon blir då muskeltrött och då ger hon upp mentalt. Det lär ju gå ännu snabbare nu när det blir snabba sommarbanor och hon kommer helt enkelt att få det för tufft där ute. Dessutom fick hon efter senaste starten bara kvar 78 poäng och kommer därmed ha svårt att komma med i ordinarie lopp. Allt talar för att det nu är dags att ge upp tävlingskarriären. Hon var ju väldigt lovande som 2-åring då hon rankades högt i Roger Walmanns kull men efter att vid ett flertal tillfällen ha startat med en infektion i kroppen så satte det sina spår på henne mentalt. Vi provade att bygga upp henne hos Hans-Owe i 1,5 år där hon lyckades vara 2a samt vinna ett lopp på Solvalla men efter det tog det tyvärr stopp.

Hans-Owe och Rosmarie körde därmed ner henne till Anders Karlsson på Ekeby Gård i Tystberga där hon kommer verka i aveln. 

Det finns 12 avkommor efter mödrar, som precis som Laurentius Glamour är linjeavlade 3+2 på Baltic Speed. Av dessa 12 har hela 9 tjänat över 100.oooUSD och av dessa är 3 med Andover Hall som pappa. Tittar man endast på kombinationen Andover Hall-Lindy Lane som morfar så har 28% (3 år eller äldre) av avkommorna tjänat över 100.000USD.

Med bl.a detta som grund (vi har även rådfrågat en amerikansk avelsexpert) så är vårt mål att betäcka Laurentius Glamour med Andover Hall eller alternativt med hans helbror Conway Hall.

 

Antal kommentarer: 3

2012-04-08 22:04:21 - Micke B

Adrian Chip?

2012-04-09 10:10:53 - Jan R Larsson, jan.r.larsson@agria.se

Om ni är inne på Andover Hall blod varför inte prova med Quite Easy ? Han har börjat mycket bra med hög startprocent, vinnare och även årgångstopp (Svampen vinnare Dairy Queen ).
Hälsningar
Jan R Larsson (Uppfödare till Laurentius Glamour)

2012-04-09 10:18:26 - Lars, StallLagerkrans

Hej Jan, vi tänker försöka undvika att föra in ännu mer Speedy-blod, och speciellt vill vi inte föra in Baltic Speed ytterligare en gång. Tittar man på "alla" kanoner Andover Hall lämnat ser man väldigt ofta att det finns Valley Victory, eller hur som helst mycket Speedy-blod, exempelvis Quite Easy då som du nämner. Det känns det onödigt att späda ut Hall-blodet om det inte tillför något väldigt speciellt. I princip kan man säga att den enda Andover Hall-hingsten utan massa Speedy-blod i är Adrian Chip men där tycker vi inte att blodet från moderslinjen tillför något extra. / Mvh. Lars
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)