Välkommen till Stall Lagerkrans!

Träningsrapporter & info för Laurentius Glamour

Eskilstuna 3/7

2011-07-03

Allt var bra med Laurentius Glamour inför loppet och hon var lugn och fin på resan och i boxen inför tävlingarna.

I värmningen såg hon pigg och alert ut, först i några bakvarv och sedan vände Hans-Owe upp och körde 1700m med 20-tempo sista 400 och hon såg jättefin ut. Även Hans-Owe var nöjd det lilla vi hann prata med honom innan det var dags för honom att åka ut till lopp.

Laurentius Glamour

I defileringen såg hon lite laddad ut:

Och gick iväg fint i en första provstart på publiksidan:

I starten kom hon iväg bra mellan lite hästar som strulade till det för sig själva och då det var öppet rakt fram var det bara att köra och då det såg "ledigt" ut i spets så var det bara att kliva fram dit.

Hon fick ju då gå ordentligt hela vägen och öppnade första 500 efter 15, men då får man tänka på att hon gick i 3e spår mest hela svängen och därigenom säket sprang 525 meter i stället (vilket betyder att hon gick säkert 12-13), hon fick en liten tryckare varvet kvar vilket gjorde att hon blev väl pigg och började ligga på ordentligt, öppnade första 1000 på 1.16 (hon ca 14,5 i reel tid). I sista sväng börjar hon bli trött och hon är slagen på upploppet och dalar till en 6:e plats på tiden 1.17,0.

Hans-Owe Sundberg

Stannade i stallet efter loppet och pratade med Hans-Owe som sa att detta upplägg gillade hon inte. Precis som tidigare i träning så när hon blir trött då blir hon jättetrött på en gång så att som på detta sätt få gå ordentligt hela vägen passar henne inte, det var ju en jäkla skillnad på henne senast i Örebro när hon fick gå i ryggar, för då slappnar hon av och bara går med och sen kan hon gå en rejäl repa till slut. Så framöver blir det ryggresor där hon får sitta lugnt och sen får hon gå sista biten ordentligt istället, för flytta på sig rejält en bit - det kan hon.

Lite mer chansartat förstås men det är inte så mycket annat att välja på. Vi får på det sättet försöka bygga upp självförtroendet på henne samt skaffa lite kronor och poäng på kontot för framtiden. Hon återhämtade sig snabbt efteråt vad jag såg så är allt bra även dom närmaste dagarna blir det säkert ny start inom kort när Hans-Owe hittat lämpligt lopp. (Finns ex. proppar på Ö 14/7, E 19/7 och Ö 21/7)

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)