Välkommen till Stall Lagerkrans!

Träningsrapporter & info för Laurentius Glamour

Gävle 30/5

2011-05-30

Laurentius Glamour gjorde idag årsdebut / debut i regi Hans-Owe Sundberg på Gävles lunchtrav. Inför tävlingarna fick hon prova att gå med bakom startbilen och det hade gått bra enligt Hans-Owe. (Var själv inte på plats och såg värmningen) Hon hade varit väldigt laddad (nästan lite för pigg) i värmningen så Hans-Owe ville gärna ha en rygg direkt efter start.

Hon såg väldigt laddad ut i värmningen och Hans-Owe gjorde vad han kunde för att hålla henne lugn, i starten var hon väldigt snabb första stegen (garantispets om Hos hade velat såg det ut som), den utanför galopperade och av någon anledning så slog Glamour ihop efter 100 meter och for i galopp. Hans-Owe bröt ner henne i trav ganska snabbt och när hon ställde sig gick hon med bakom dom andra och avslutade sista 1900 metrarna efter 1.16,9. "Första 500" efter 13,0 och "Första 1000" efter 1.16,5. När luckan uppenbarade sig i sista kurvan hade hon förbrukat sin speed och orkade bara "följa med" dom in i mål och slutade 6a efter att ha avslutat sista 500 efter 18,0.

Hans-Owe trodde aldrig att hon skulle galoppera, hon har känts hur travsäker som helst i träningen, men förmodligen blev hon För ivrig helt enkelt. Efteråt slappnade hon av och var perfekt och Hans-Owe var väldigt nöjd med hur hon kändes även fast hon tröttnade lite till slut men det tyckte han att hon hade fog för att bli då han hade kört väldigt fort ett varv direkt efter att hon ställt sig. Han kände att hon kommer berhöva ett par lopp i sig för att riktigt få till spänsten och sa att - Den här genomköraren kommer flytta fram henne ordentligt. Nu gäller det att hitta ett lopp om ca 14 dagar för att hon verkligen ska få nytta av det här loppet avslutade Hans-Owe.

I stallet efteråt så återhämtade hon sig på ett bra sätt och var inte allt för tagen, hon fick en välbehövlig ducsh och blev sedan nedskrittad på stallbacken av Linnéa.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)