Välkommen till Stall Lagerkrans!

Träningsrapporter & info för Laurentius Glamour

Hårprov

2010-10-17

Det hårprov som vi fått analyserat (flera stycken oberoende av varandra har uppgett att dom fått bra resultat på dom rekomendationer dom fått efter en sådan här analys) gav tecken på att hon har väldiga problem med magen, hon hade väldigt dåliga värden för tjock- och ändtarm; "dålig tarmfunktion / kolik" stod det, hon hade även dåliga värden för lymfkörtlarna samt galla.

Hon hade så dåliga värden så dom hade aldrig fått såna värden tidigare, hon fick medikament (naturläkemedel) för att hjälpa kroppen i dubbel dos mot vad dom brukar ge, och dessutom en rekomendation att om hon inte känns helt 100% bra att köra den två gånger med 14 dagars mellanrum.

Däremot hade hon inga tecken på att ha dåligt immunförsvar eller på någon form av allergi.

Även Hans-Owe sa ju i princip direkt när han såg henne och kommenterade att hon var "lite ful i pälsen och huden" att detta har han sett tidigare på hästar som haft problem med magen och därefter började vi ju ge henne extra tillskott av mineraler.

Denna analys som är initierad av ägargruppen visade även det tecken på problem med magen och hon får nu ett naturläkemedel som är bra för magen vilket förhoppningsvis gör så att hon kommer må bättre, oavsett så är det ju bättre att testa detta än att inte göra någonting alls.

Att använda naturläkemedel blir allt vanligar både inom humanvården och på djur. Mest känd inom travbranchen är väl Sven Lindblom ( alyose.com ) som används av bl.a Robert Bergh, Jörgen Westholm, bröderna Larsson, Glen Norman m.fl.

Ja, inte är det kul att springa om man har ont eller är dålig i magen. Och magen är ju så viktig för det är ju därifrån all energi kommer!

Nu är hon genomgången av både veterinär Anders Ekfalk hos Roger, veterinär Nicolas Dimitri hos Hans-Owe där haserna behandlades pga att dom var galliga, vi har gett henne mineraltillskott då det fanns tecken i huden på magproblem och vi har dessutom fått ett hårprov analyserat som visade tecken på magproblem och därmed även fått naturläkemedel. Och på detta får hon en dryg månads höstlov i en stor hage med lugn och ro (bra ifall det finns stress inblandat så hon får komma ner i varv) och sedan får hon komma till ett mindre stall med lite mindre stress/lägre tempo.

Sammantaget tycker jag vi gjort en hel del för att försöka komma till rätta med dom eventuella problem som hon skulle kunna ha. Det känns som att vi ger henne en ordentlig chans att få komma tillbaka till tävlingsbanan och visa det hon lovat i träning under hela karriären.

Ska bli intressant och se om detta hjälper Glamour att bli bättre och att hon därmed vill ta i det där lilla extra framöver. Ett första svar lär vi få när Hans-Owe haft henne i träning i några veckor. Kanske vi får ut en helt ny häst på banan nästa år?

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)