Välkommen till Stall Lagerkrans!

Träningsrapporter & info för Laurentius Glamour

Lämnar Walmann

2010-10-07

Ägargruppen har i samråd med Roger Walmann kommit fram till att Laurentius Glamour behöver göra någonting nytt och annat i träningsväg för att hitta rätt.

Hon kommer därmed lämna Walmanns träningslista.

Ägargruppen har lyssnat med Hans-Owe Sundberg vad han tycker att man skall göra och han tycker att det viktigaste är först och främst att få henne att må bra, få tillbaka livsglädjen, att tycka att livet är härligt helt enkelt.

Hans-Owe Sundberg har även provkört henne i ett jobb och tyckte att hon var rejäl och en riktig travare och att han förstår om man strött lovord om henne i träning. Dock lite ovillig att ta i det där lilla extra samt att hon inte var helt rytmisk bak. Hade också lite för hög puls efter jobbet för att vara helt till belåtenhet.

Vi har därmed först gjort en veterinärundersökning av henne där det inte framkom mer än att hon hade tjocka/svullna haser vilka behandlades. Hon har även lite utslag på huden vilket kan vara ett tecken på tex. magproblem eller allergi.

Vi har tagit ett hårprov och skickat på analys, där man kan se om hon har problem med något invärtes, tex magen, eller om hon har allergi eller något annat.

Vi har också börjat ge henne "Microvital" vilket återbygger mineralbalansen i kroppen och avhjälper bristsymtom av underskott av mineraler och spårämnen.

Hans-Owe Sundberg tycker sedan att man ska bygga upp en ny tränings och tävlingperiod med att helt bryta från travmiljön under någon månad där Glamour bara får vara häst och bara vara, hitta tillbaka till sig själv och må bra helt enkelt. Därefter kan man sätta henne i träning i en helt annan miljö än hon varit tidigare, där det är ett lugnare tempo och där man har mer tid för hästen och att jobba med henne även mentalt.

Vi har därmed beslutat att hon ska få gå med dom andra märrarna på Vada (där Light of day går som fölmärr) i någon månad och bara ta det lugnt, kanske få lite massage och annan ompyssling emellanåt.

Därefter är vårt önskemål att Hans-Owe Sundberg tar över träningen med sikte på 4-års-säsongen.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)