Välkommen till Stall Lagerkrans!

Träningsrapporter & info för Laurentius Glamour

Eskilstuna 7/9

2010-09-07

Det var en lugn och harminsk stämning som rådde i Isabelles stall på Sundbyholm (hon hade hela 3 hästar till start denna kväll så hon hade fått ett eget stall), Berra såg lugn och fin ut i boxen, men ändå pigg och nyfiken. Hon har växt in mer i sin stora kropp och börjar bli riktigt snygg.

Isabelle värmde henne själv lite lugnt på skogsslingan innan Johan (som ersatte Örjan som fått ryggskott) körde ett uppvärmningsheat med henne på banan. Vi som var på plats blev väldigt nöjda med det vi såg. Hyffsad spänst redan nu utan lopp i kroppen, öronen viftade glatt och hon visade att hon ville framåt och hade ett fint steg när det gick lite fortare sista 300 metrarna.

När vi mötte Isabelle på stallbacken så log hon så glatt och sa att Johan hade sagt att hon kändes riktigt fin (och enligt Isabelle brukar han nästan aldrig säga så utan bara, "det kändes okey") så det var riktigt glada ägare som väntade in starten.

Hon såg perfekt ut i provstarten och sedan när det blev dags för start så blev hon lite trippig i volten, nästan så det blev lite galoppsteg precis när hon vände upp så Johan tog det lugnt så hon fick trava in sig ordentligt och hon fick därmed 4e invändigt, det fylldes på utanpå så hon satt där hon satt då tyvärr hästen framför galopperade 600 kvar och drog Berra med sig sist i fältet 500 kvar. Det hade gått väldigt långsamt i loppet (20/1000 meter) så när man sitter så långt bak så är det svårt att ta något sista 500 när alla har krafter kvar. Men med en riktig slutrökare, utan att hon för den skull så ansträngd ut, efter 13,5 sista 400 så speedade hon förbi så många hon kunde innan det blev en mur av hästar framför henne så hon inte kom längre och blev 6a på tiden 1.18,3 med vad det såg ut som massa krafter kvar.

Kände mig väldigt nöjd direkt då hon fick gå ordentligt till slut så hon fick känna att hon kan gå med full fart hela vägen utan att för en gångs skull tröttna pga sjukdom som hon gjort i dom tidigare starterna. Det här blev perfekt, nu får hon bättre självförtroende och håller hon sig frisk så kan vi se fram emot en ny intressant start.

Efteråt mötte vi Isabelle på stallbacken när hon satt och skrittade av Berra, hon sken som en sol och var väldigt lättad att hon äntligen fick vara frisk och gå med full fart hela vägen och att Johan hade varit väldigt nöjd med Berra under loppet och sagt "jag hade alla krafter kvar till slut", hon var i princip obrukad och var inte speciellt trött efteråt.

Johan kom sedan förbi och sa att han varit väldigt nöjd med henne hela dagen, hur hon betett sig, i värmning, i provstart och i loppet. Jag hade alla krafter kvar till slut och hon kändes väldigt fin. Håller hon sig frisk nu så startar vi på så hon får några lopp i rad för det är då den riktiga utvecklingen kommer.

Vi åkte hem väldigt nöjda och ser nu med förväntan på framtiden.......

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)