Träningsrapporter & info för Laurentius Glamour

RIP Glamour

2014-04-18

Vi fick imorse beskedet att Laurentius Glamour och hennes föl inte klarade sig under fölningen. Fölungen låg fel och man fick inte ut den och tyvärr gick det inte att rädda varken fölungen eller Glamour.

Glamour vann på Solvalla 15/1-12

Vi (Maria) hittade Laurentius Glamour på Stochampionatsauktionen.

Hon var uppfödd på Alebäck och fick tillbringa även sommaren där innan hon fick komma till Sköldnora och Roger Walmanns unghästgård. Hon omgärdades av idel lovord under uppträningen och förhoppningarna var stora när även Roger var väldigt positiv inför kvalet.

Glamour Sköldnora

Tyvärr startade Glamour med infektion i kroppen vid flera tillfällen i början och det visade sig att därefter försvann viljan att ta ut sig ordentligt då hon åkt på så många smällar.

Vi provade iallafall en omstart hos Hans-Owe Sundberg där hon toppade med en 2a-plats samt en 1a-plats på Solvalla under januari 2012.

Men hon hade inte den där riktiga viljan så vi beslöt på våren att sätta henne i avel hos Anders Karlsson i Tystberga.

Första året försökte vi få henne dräktig med Andover Hall (fryst) men det gick inte så hon fick vila och ha det bra ett år innan vi förra året betäckte henne med SJ´s Caviar på sin hemmagård Alebäck vilket gick bra på andra försöket. Därefter har hon gått och myst hos familjen Karlsson som behandlat henne som en liten prinsessa.

Glamour myser i Tystberga

April 2014 var det tänkt att en fin fölunge skulle komma till världen men tyvärr gick det inte som man hoppats då fölet låg fel i magen och inte kunde komma ut, tyvärr klarade sig inte varken fölunge eller Glamour.

Vi kommer minnas Glamour som en jättesnäll häst, som gillade när man kom på besök för att klia lite på henne och ge henne massa smaskiga morötter. Hon var hagens Maria Montazzami med sin långa svallande man. 

RIP Glamour

Antal kommentarer: 4

2014-04-18 18:14:01 - Tom Hansen

Vilket tråkigt besked. Glamour var den första häst som jag blev delägare i och hon kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta. Nu blir det att ta på sig Glamour pikén ikväll och minnas alla roliga stunder man har haft med henne.

2014-04-20 19:35:39 - Roland

Som Tom skrev så var det också min första andel inom travhäst ägandet. Bear Glamour som hon hette från början, när jag såg en annons i Travronden bestämde mig för att bli delägare. Så jag kommer att minnas Laurentius Glamour som min första häst. Det känns så orättvist och tråkigt att det blev så här.

2014-04-20 22:28:05 - Per-Erik

Det var också min första andelshäst Glamour som nu så tragist har lämnat en tomhet efter sig.(flower)

P-E H
Nybro

2014-04-24 22:23:04 - Mia

(heart)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)