Välkommen till Stall Lagerkrans!

Träningsrapporter & info för Laurentius Èmile

Solvalla 8/11

2010-11-08

Tyvärr var jag inte på plats och såg värmningen men enligt Hans-Owe var han kanonfin och han ropades även ut i högtalarna som "Widmans värsting". Däremot såg jag honom innan loppet och i provstarten och han såg alldeles underbar ut, jag tänkte för mig själv att han ser "oslagbar" ut.

Spår 15 bakom bilen är ju inget roligt utgångsläge och direkt efter start är han 40 meter efter täten och har inget flyt i kriget om positionerna utan hamnar sist utvändigt. Positivt var att dom körde rätt friskt där framme med 13,6/500 och 14,1/1000 men Emil blir störd; dels 1100 kvar (pga att dom i täten tar upp kraftigt och går ner i 25-tempo i några hundra meter) av någon som vinglar till framför och sen 850 kvar när hästen framför stannar (och samtidigt börjar dom öka tempot där framme igen till 13-fart). Dom får väl inte direkt någon drömrygg att gå i men följer med i 3e spår runt sista sväng och ut i 4e in på upploppet men då är täten redan långt famme och trots att Emil avslutar sista 800 efter 13 i vida spår så räcker det inte längre än till en 6:e plats på tiden 1.16,0.

Hans-Owe var jättenöjd med hur han kändes men sa att det blev ett hopplöst lopp med långt fram, många hästar att runda och med strul efter vägen vilket inte funkar i den här typen av lopp.

Den hör starten är bara att glömma.....och sikta framåt mot nästa lopp.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)