Välkommen till Stall Lagerkrans!

Träningsrapporter & info för Laurentius Èmile

Solvalla 27/10+film

2010-10-27

Emil har varit väldigt laddad dom sista dagarna så igår fick han gå lite lugnt och idag på fm. fick han jogga några varv på banan hemma på Taxinge för att få ur sig lite överskottsenergi. Det funkade bra för han var lugnare och mer harmonisk på banan och i värmningen än tidigare.

Det var inget roligt väder på Solvalla med regn i princip hela tävlingsdagen. Banan var från början dålig men efter några lopp skrapade dom den och den blev bra i några lopp men sen blev den sämre och sämre och när det var dags för Emils lopp var den riktigt lös och skitig.

Emil ser väldigt fin och spänstig ut både i värmning, i provstart och i lopp. Se filmsekvenser från kvällens uppvärmning:

I loppet är han lika snabb som dom invändigt och får lite lucka neråt i banan och hamnar i vad det kommer bli 3e utvändigt där ledaren får öppna 12,9 första 500 och 17,1 första 1000. Ledaren kör 13,5 sista 800 och Emil följer med från sitt utvändiga läge och går 13,5 från 800 kvar till 200 kvar då krafterna / hårdheten tryter så när ledaren håller det höga tempot ända in i mål tappar Emil vartefter sista 200 och kommer i mål som 8;a på 1.16,9 på en bana som man bör ansea vara ca 1,5-2 sekunder långsammare än normalt. I sista kurvan fick man upp hoppet lite när Emil biter tag i grejerna (efter att HOS ryckt i snörena) och Emil gör ett riktigt bra lopp men han har ju lite för få lopp innanför västen och framförallt har han ju inte varit ute och mött kulltoppen innan och därmed inte skaffat sig den hårdhet som krävs för att vara med där framme.

Hans-Owe var jättenöjd med hur han kändes och med det han utförde. Resultatet var väl i paritet med det man kan begära av honom i dagsläget. Han utvecklas vartefter han får gå lite tuffare lopp hela tiden och kommer som det känns kunna bli riktigt skaplig, han ska nog kunna vara med och kriga på V75 framöver.

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)