Välkommen till Stall Lagerkrans!

Träningsrapporter & info för Laurentius Èmile

Tingsryd 15/8

2010-08-15

Vi (Jag, Mats och Maria) startade tidigt på morgonen med riktning mot Tingsryd, 50 mil ska inte vara så långt....men dom småländska skogarna är inte roliga, riktigt segt sista biten, men fram kom vi till ett lite grått och duggregnigt Tingsryd lagom till värmningen av Emil. I Tingsryd anslöt även Robert (från Kalmar) upp.

Stall Sundberg åkte ned till Tingsryd redan på lördagen för att förbereda hästarna på bästa sätt. Väl framme tog dom med sig hästarna och gick en promenad på den stora banan i Tingsryd (1609 meter) dels för att hästarna skulle få sträcka ut efter den långa resan och dels också att dom fick bekanta sig med den nya miljön. Emil var pigg och glad, har inga problem med att resa och både åt och drack väldigt bra. I värmningen var han lika fin som vanligt i bara lugna farter.

Loppet öppnades väldigt lugnt då (5) Alwood fick spetsen gratis och fick öppna första 1/4 på 15 och 2/4 efter 16. Emil som bara joggade hamnade först i andra spår men blev avlöst av (3) Mon Cheval efter 400m. Ungefär 800 kvar satte (2) Prince Tagg rejäl fart ute i 3e spår och rundade fram till ledaren i en 08-speed i 400 meter, där bakom tassade Emil med men som helt plötsligt tog sig en galopp. Hans-Owe förstod inte vad som hände, fick ner honom och körde till rejält sista 400 då Emil flög fram (långt bakom dom andra) i perfekt stil så det var inget fysiskt som störde honom. Han hade heller inga märken på benen e.d så han hade inte heller slagit sig utan Hans-Owe trodde helt enkelt att han hade halkat till / snubblat till / och tappat lite fotfäste för ett kort ögonblick och därigenom rumplat över i galopp. Han kändes kanonfin i loppet, även fast dom körde i 08-tempo på baksidan så satt Hans-Owe med fulla linor och Emil hade ett fint tag i bettet och när dom inte klarade av att avsluta snabbare än 12,5 sista 400 där framme så hade Hans-Owe känslan av att han skulle ha kunna hunnit fram. Dom vann på 1.13,2. Efteråt återhämtade han sig kanonfort och stod och pratade med alla hästar som gick förbi och speciellt med Dear Jackie som stod i boxen bredvid, han var så pigg efter loppet så det såg ut som han skulle kunna springa ett lopp till.

Det var så klart väldigt tråkigt, och det blev en låååååång resa hem, men samtidigt så kan man inte vara speciellt besviken, för herregud vilken fin häst vi har, det här kommer bli jättebra i slutändan det är bara att låta honom springa på, utvecklas, få lite mer hårdhet osv så kommer vi få mycket glädje tillsammans med Stall Sundberg och Laurentius Èmile! Vi är snart ute på tävlingsbanan igen - och då rundar vi dom!

<100818> Pratade med Hans-Owe som kollat flera gånger på atg live och slutsatsen blev att Emil måste trampat på något grövre gruskorn e.d. och hoppat till, det gjorde väl lite ont. Materialet på Tingsryd var lite annorlunda och lite grövre än det normala. Det var synd då han hade ett fint vinst-läge.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)