Välkommen till Stall Lagerkrans!

Träningsrapporter & info för Laurentius Èmile

Axevalla 24/7

2010-07-24

När vi anlände till Axevalla på lördagen så var det full fart i stallet, dom fick plats i ett nybyggt jättefint stall precis utanför stallbacken "utbildningsstallet" där det var stort, lugnt och skönt och perfekt för att ladda upp inför lopp. Estreet och Matrx Reloaded hade fått vara ute och joggat lite då dom startade först under söndagen och sen selades Emil på för värmning. Han såg lugn och samlad ut i stallet inför loppet och det verkar som han börjar lära sig rutinerna ordentligt och kan slappna av när man ska det. Så här såg det ut i värmningen:

Värmining

Emil värmdes som på slutet väldigt lugnt men ganska länge och såg finfin ut. Pigg och alert. Filmade lite:

 

Vi var väldigt förhoppningsfulla inför starten då han sett väldigt fin ut i loppen i år och pulsen var hög när det närmade sig start.

I starten av loppet hade vi rygg på favoriten (2) Hubbub som dock galopperade från start och störde Emil lite, Hans-Owe och Emil lyckades dock smita ner på innerspår och gå förbi och fick sedan tampas lite med Erik (12) om positionen i 2a spår men Emil hade benen för och fick en bra position i 3e utvändigt. Första 1000 gick kring 15,5 medans Emil öppnade första 1000 kring 16,5. Ca 700 meter från mål attackerar hästen framför (8) Opal Simoni och Emil kan följa med i rygg på denne genom sista sväng och det är dessa två samt ledaren (7) Cowboy Tooma som rycker undan lite in mot upploppet då Hans-Owe styr ut i 3e spår och växlar ner dom båda på några få steg och sedan var segern säker och klar på 1.15,5/2140a med 14 sista varvet och 12 sista 700. (Fílm finns ju i atg-arkivet.)

Efteråt kom väldigt många fram och grattade (bl.a delägare i andra Laurentius-hästar, uppfödaren m.fl. m.fl) vilket uppskattas väldigt mycket. Tack igen! Det är så himla roligt när man lyckas ha en häst som vinner och det är lika roligt att andra kan vara med och dela glädjen!

Efter tävlingarna blev det segermiddag på en trevlig restaurang inne i Skövde där vi firade Emils seger med god mat och dryck.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)