Välkommen till Stall Lagerkrans!

Träningsrapporter & info för Laurentius Èmile

Start Ax 24/7

2010-07-19

Emil var i princip oberörd efter förra starten, återhämtade sig snabbt och är pigg och glad. Därmed blir det ny start på lördag 24/7 på Axevalla, i ett ramlopp utanför V75 för 4-åringar som tjänat max 240.000:-. Loppet är över 2140 och startas med bil.

1. Lucas On Line (v) (am); Okey ut, avlade maiden senast. Ingen stjärna, bra läge, peng

2. Hubbub (v) (Goop); bestämd kusk kör framåt, viss galopprisk, blir favorit?

3. Arras Queen (s) (Ste Ul); Öpnnat hyffsat från start, mycket galopper i loppen

4. Persos Winnie (s) (Lån Gö); Hyffsat från start, kör framåt för position, Ingen stjärna

5. Paradissi (v) (Ste Ul); Startsnabb! Körs framåt mot spets! Vek till slut.

6. B.W.Erri (s) (Lön Th); ej snab ut, gått jämnbra, ingen stjärna

7. Cowboy Tooma (h) (Wal Ro), Ingen raket ut, uppåtform, vunnit senast på 15,8 fr. död

8. Opal Simoni (h) (Lee Ko); Medel ut, bäst med smygresa,galopp i 2 senaste i Dk.

9. Magic Rex (h) (Wäl Ul); körs rakt fram för position. 4 segrar fr ledningen. Inte oäven.

10. LAURENTIUS ÈMILE och Hans-Owe Sundberg

11. Dr Dreamcatcher (h) (Sva Åk); Fått bra resor men viker ner sig till slut.

12. Mose D`Asolo (h) (Joh SH); Helt klart en bra häst, nu åter efter uppfräschning, läget?

 

Emil kommer ut i en tuff proposition men vi känner att det finns bra med kapacitiet i honom och att han ska kunna matcha hästar i den här klassen. Han fick ett bra läge för att skaffa en bra position för att få ett läge för att kunna utnyttja sin speed.

Det finns ett par väl meriterade hästar med i fältet som Hubbub som var ute i V75 i lördags och galopperade direkt från start (han har en stil som gör att det ser ut som han är nära galopp hela tiden), hästen är hygglig från start och har en snabb och bestämd kusk som siktar framåt. Från ett svårt spår (12) startar Stig/Erik Mose D´Asolo som förra året visade att det är en riktigt bra häst. I år har det inte stämt så bra ännu och han kommer nu åter igen efter ett par månaders uppfräschning.

Nämnas bör också (5) Paradissi som är riktigt snabb från start och som kommer köras för ledning, sen får vi se om han lyckas överrumpla Goop. (7) Cowboy Tooma har uppåtform och hade vunnit sist utan upploppsgalopp, efter 14 sista varvet / 15 sista 500, från dödens. Inget kul läge, kan bli hängandes, söker sig framåt istället? Samt (8) Opal Simoni som kan spurta hyfsat efter snälla resor vilket borde bli svårt från detta läge? Kommer från 2 raka galopmislyckanen i Danmark till denna start. (9) Magic Rex har tagit sina 4 segrar från ledningen (direkt eller kunnat köras dit efter en bit). Härifrån körs han nog rakt fram (i 2a spår) för att få en bra position och kommer säkert vara med där framme någonstans.

Jag är ju självklart partisk men som det känns efter dom senaste loppen så kommer Emil ha en vettig chans under förutsättning att han får en bra position från start och att loppet inte blir kört på något oförmånligt vis. Efter strykningen av nr 9 så har Emil fått ett ännu bättre utgångsläge och är i 2a spår direkt och med rygg på favoriten så är chansen till en bra position bra.

Rank Ronden: 2-12-10-8

Rank Aftonbladet: 10-2-8

Rank programmet: 2-7-8-12

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)