Välkommen till Stall Lagerkrans!

Träningsrapporter & info för Laurentius Èmile

Örebro 15/7

2010-07-16

Tillbaka i både min och Hans-Owes hemstad så sken solen när vi ankom. Emil var lugn och fin och såg bländande ut i värmningen. En härlig spänst och det fullkomligen lös om honom där ute. Hans-Owe körde väldigt lugnt och Emil fick väl sträcka ut i 25-tempo som snabbast och kändes enligt hans-Owe lika bra som han såg ut från sidan.

Till loppet provade man att sätta på ett halvstängt norskt huvudlag för att ge ännu lite extra gas till Emils speed och han gick med rycktussar och barfota runt om som i dom senaste loppen.

Örebro 15/7

Väl till loppet hade himlen öppnat alla sina portar och från en mörk himmel spöregnade det och mullrade av åska, banan blev rejält plaskig. Emil togs lugnt från start och hamnade som 5e häst utvändigt när dom öppnade 1.12 första 500 metrarna och 1.15 första 1000. Varvet kvar klev HOS ut i ryggen på en attackerande Stefan Melander med Pitch Command. 700 kvar ryckte Hans-Owe ner norsken och Emil blev lite väl ivrig i sin vilja att accelerera och rullade över i galopp, tappade 50-60 meter till sista häst och där var det loppet över. Emil tog dock fatt i grejerna, gjorde en tokspeed och slängde sig över dom andra i 5e och 6e spår och var inte stort slagen (6 tiondelar) när han kom i mål på 1.16,3ag.

Vet inte hur fort det gick sista 500 men hur som helst - utan galoppen viner han det här lätt. Enligt Hans-Owe kändes han underbar och sa att han hade speedat ner dom hur lätt som helst utan galoppen och var rejält besviken. Men det får vi sätta upp på orutin eller utbildningskontot. Vi har en fräsch och frisk häst som visar att han kan springa och det är ju riktigt kul. Många fler lopp kommer!

Efter att ha smält loppet någon timma så är man smått imponerad av honom och med det han visat i dom senste loppen så kan vi nog ta sikte på lite större uppgifter framöver och den här kommer ha många fina år på travbanan, var så säker.

Nytt lopp om 10-14 dagar ungefär.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)