Välkommen till Stall Lagerkrans!

Träningsrapporter & info för Laurentius Èmile

Visby 29/6

2010-06-29

För att förbereda Emil på allra bästa sätt bestämde sig Hans-Owe och Rosmarie att åka över till Gotland redan på måndag kväll så han fick ta det lugnt och kunna ladda upp inför tävlingarna utan all stress kring att resa samma dag.

På morgonen fick han vara ute och jogga i en timme i väldigt lugnt tempo bara för att springa av sig lite stelhet efter resan och sedan mat och mycket dryck då det var varmt, allt såg bra ut.

Vi (Jag, Maria, Mats och Madde) kom till banan vid halv femtiden och fick oss en pratstund med Hans-Owe och Rosmarie innan dom satte igång med värmningarna. Det var en hel del intervjuer också under tiden med flera medier då hästarna var lite påpassade idag.

Visby 100629

I värmningen körde han några bakvarv i lugnt tempo och Emil såg jättefin ut och sedan vände han upp och körde 3000 m i rätvarv även då i lugnt tempo. Han kändes jättefin sa tränaren efteråt.

Värmning 29/6

Inför loppet kände vi oss optimistiska med Emils fina prestationer på slutet i ryggen trots att det var mycket snack kring dom båda spelfavoriterna 1. Star of Lime och 7. Fragola.

I loppet kom Emil iväg bra, snabbt från sitt 4e spår i 2a volten och hamnade som 2a i andraspår efter att favoriten (1 Star of Lime) galopperat bort sig. Andrahands-favoriten (7 Fragola) satt i spets och öppnade första 500 på 12,2 och första 1000 på 16,5 och försökte sedan rycka ungefär 800 kvar, 4 Tryptofan Håleryd hakade på ledaren och där bakom följde Emil med. Emil var lite trög och Hans-Owe fick påminna honom så han tände till lite och när han ryckte tussarna så fick han fulla linor och Emil gick förbi dom i 3e spår in på upploppet i lätt och mycket fin stil till en säker seger på 1.15,7.

Stor glädje utbröt och vägen till vinnarcirkeln var omgett av ett stort leende hos oss alla.

Foto: Ingemar Jacobsson/SR Gotland

Det här var riktigt kul och insatsen lovade mera. Nu är Emil riktigt på gång och vi hoppas på en fin säsong i år och i flera år framöver!

Kvällen avslutades på en restaurang inne i Visby med alla inblandade där vi firade segern med lite bubbel och en god middag.

Segermiddag

 

<37662>

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)