Välkommen till Stall Lagerkrans!

Träningsrapporter & info för Laurentius Èmile

Solvalla 12/5

2010-05-12

Emil var lugn och fin på Solvallas stallbacke, han hade fått vara ute och jogga hemma på gården innan lunch och värmdes sedan ordentligt inne på Solvalla. Han såg löpvilig och pigg ut och blev "Widmans värmnings-Wärsting" efter att ha joggat 18/600m i fin stil. Hans-Owe var nöjd med honom.

En liten filmsnutt från värmningen blev det också:

 

Den viktigaste uppgiften idag var att ge Emil en fin resa, gärna i rygg på någon av favoriterna (4,5), så Emil skulle kunna följa med i draget och att han därmed skulle känna att han kan gå för fullt hela vägen in i mål (så det inte satt sig i huvudet att han "sprang in i väggen" ett par gånger förra året när han tappade luften i och med halsproblemet som han blev opererad för.) Planenligt tog han lätt spets och svarade en av dom mindre betrodda men när Melander kom med sin (5) så släppte Hans-Owe täten. Loppet kördes i jämn fart och tyvärr tröttnade ledaren 500 meter före mål och drog med sig Emil bakåt men som tog sig ut och avslutade fint, framförallt med viljan att ta i och springa hela vägen in i mål. Det var skönt, det fanns ingen tvekan i honom när han började bli lite trött utan han tog i hela vägen, jättebra. Han kom i mål som 5a på 1.16,8 och var jättepigg och glad efter loppet där han fick jogga ner på innerplan efter loppet.

Hans-Owe var väldigt nöjd med honom och ska försöka hitta någon liknande uppgift åt honom. Han är en talang och nu gäller det att ta till vara den på bästa sätt så matchning och upplägg kommer vara viktigt den närmaste tiden. Vi siktar långsiktigt med den här fina individen.

Det känns mycket bra efter kvällen och nu ser vi fram emot fina framgångar tillsammans med Emil och Team Sundberg.

 

<33527>

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)