Välkommen till Stall Lagerkrans!

Träningsrapporter & info för Laurentius Èmile

Biter sig själv

2010-02-02

LAURENTIUS EMILE tränar på bra och helt klart är att halsoperationen har gett en positiv effekt på honom. Han körs på banan varje dag,f år mycket mängdträning -3000 m-pass efter 1.32-1.38. Han är dock fortfarande lite bråkig och okoncentrerad emellanåt.

Vi har bett om att få behålla Èmile som hingst och Hans-Owe och Rosmarie har jobbat hårt med att fostra honom men nu har han börjat skada sig själv genom att springa alldeles för mycket i hagen, sparka i boxen och bita sig själv i benen och i ljumskarna och detta hingstbeteende är inte bra, och detta i kallaste vintern med -20 grader, hur ska det bli i vår? Vi har därför i samråd beslutat att kastrera Èmile (och jag måste erkänna att det känns jättejobbigt då det är en så fin och snäll häst men ändå känns det rätt för jag vill ju inte att han ska må dåligt och dessutom känns det bra att han kommer kunna få kompisar i hagen nu och leka med - för är det något han gillar så är det att busa och leka). Vi gör det också i en gynnsam årstid på vintern då det är som minst med skit och bakterier som kan innebära eventuella infektioner. Och enligt Hans-Owe så ska det inte betyda så mycket i tid, han blir väl borta 14 dagar och sen ska man kunna börja köra på igen. Det är en bra häst säger Hans-Owe så nu ska vi bara försöka få till det sista så ska vi kunna vara med, och speciellt i sprintloppen tror han då han är väldigt snabb i benen.

Han är väldigt fin i jobben och är stark och rejäl. Väldigt snabb i benen när man begär det, och att det är en bra häst det såg vi ju i debuten. Ibland blir han dock väldigt ofokuserad och vill springa och kolla på annat (efter tjejer?) och detta beteende hoppas vi också få bort genom att kastrera honom.

Jag hoppades på årsdebut runt 1 Mars för att hinna få lite lopp och hårdhet innan det var dags för Kungapokals-kval i mitten på April men nu blir det lite tajt och vi får sikta in oss på att komma ut i månadsskiftet Mars/April för att vara på topp under sommaren och hösten.

Vi kommer bjuda in Hans-Owe till vår årsträff så får han berätta mera.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)