Välkommen till Stall Lagerkrans!

Träningsrapporter & info för Laurentius Èmile

Resultat 2/9

2009-09-02

Inför loppet berättade Hans-Owe att Emil kändes fin i träningen, att han inte kört något tuffare jobb med honom inför det här så att det kunde saknas lite tempo i honom. Vi hoppades på ett fint lopp bakom hästar och att han skulle få gå med i attack i sista kurvan eller in på upploppet.

I värmningen skötte han sig exemplariskt, inge bus som det varit de tidigare gångerna utan han travade väldigt fint och var väldigt lugn men koncentrerad. Även i provstarten inför loppet såg det riktigt bra ut och odds-indikatorn flög ner från 100 till 48 på någon minut så det var fler än vi som tyckte han såg fin ut.

I loppet kom han igenom bra och hamnade i 3e utvändigt, det gick väl lite väl sakta första varvet (1.21) så då förstod man att det skulle bli svårt att plocka något till slut. Emil hade bra ryggar framför sig (favoriten i dödens, vinnaren framför sig i 2a utvändigt) men när Goop körde till i slutet på sista kurvan med vinnaren så kunde inte Emil hänga på i speedrycket och det var helt enkelt så att det skanades lite tempo i kroppen på honom den här gången. Emil tappade ett par längder där men jobbade sig upp i fart och avslutade riktigt bra, minst lika fort som dom där framme. Hans-Owe hade under 1,15 sista varvet på sin klocka och det får vi vara nöjda med "utan ett tuffare jobb inför detta". I stallet kom han in med normal puls och återhämtade sig väldigt fort så med den här genomköraren är han redo för nya lopp framöver, vi letar efter ett nytt lopp omgående så han får dra nytta av dagens arbete.

Värmning

I träning hemma på gården så har han visat att han är en riktig naturtravare då det redan från 2 års åldern har gått att köra han helt obalanserad och barfota. Idag provade vi i loppet att köra barfota bak vilket han självklart löste på ett bra sätt men man kunde se att han blev lite "hindrad" i framaktionen så helt klart så kommer han framöver att kunna springa barfota runt om, helt obalanserad, och kunna löpa ut i sitt naturligt fina trav.

En film från dagens lopp ses nedan: (Vet ej varför ljudet försvann, ska försöka ordna det)

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)