Välkommen till Stall Lagerkrans!

Träningsrapporter & info för Laurentius Èmile

Resultat Solvalla

2009-07-08

Emil blev idag 2.a i sitt debutlopp. På Solvalla gjorde han ett jättebra lopp från ledningen och kom i mål på 1.16,8, knappt slagen av Grandseigneur (Stig/Erik).

Hans-Owe värmde Emil länge och i lugnt tempo för att hålla honom lugn och fin, han sprang och skrek "här är jag" och visade upp sig lite.... *skrattar*

Efter värmningen så hade Jörgen Westholm kommit fram och sagt att det var en riktigt fin häst och att han hade ett väldigt fint kors, kul att höra. Han var förvånad att han hade missat den här på auktionen när vi köpte honom.

Provstart

I loppet kliver han iväg bra och behåller täten, får lite tryck av Kaj Widell innan den kryper ner i rygg men då kommer Torbjörn Jansson med sin och håller uppe tempot till 16,8 första 500m innan även han ger sig. Varvet kvar kommer Erik Adielsson och Grandsigneur upp utvändigt och det blir mellan dessa 2 det görs upp, det är jämnt hela vägen in i mål men Grandsigneur är något starkare och kliver förbi precis innan mål. Båda får tiden 1.16,8 / 2140 volt. Hela sista varvet gick kring 1.15. Vi är jättenöjda med Emil och hans prestation idag och detta kommer föra fram honom ännu mer så det ser riktigt bra ut.

Efter loppet så återhämtade sig Emil väldigt fort vilket är riktigt bra. Maria skrittade av honom på stallbacken och sen fick han riktigt ordentligt med morötter och vatten.

Maria och Emil

Det här känns jättebra, en bra debut för Emil och Stall Lagerkrans!

Fler bilder finns i "Galleri Èmile"

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)