Välkommen till Stall Lagerkrans!

Träningsrapporter & info för Laurentius Èmile

Solvalla 16/1

2015-01-16

Laurentius Èmile hade klarat övernattningen bra, ätit och druckit som han skulle enligt Anna.

Enligt Anna var han lite mer på tå och lite mer laddad än han varit i hennes tidigare starter. Jag tyckte han var normal.

Kenneth Haugstad värmde. Förmodligen hade han mycket att göra för han sprang mellan uppgifterna på stallbacken. Emil värmdes med skor runt om (utan brodd) och Anna ville bara att Emil skulle värmas lugnt och att Kenneth skulle känna att allt kändes bra på banan. Kenneth var helnöjd och sa att han kändes fin.

Kenneth var sen inför loppet också och kom springandes och hämtade hästen i stallet, rusade iväg ut på banan och defilerade en bit efter alla andra.

Starten gick precis som man kunde hoppats, bra start till rygg på ledaren (4) och som sedan släppte till favoriten så det blev 3e invändigt.

Men redan varvet kvar ryckte Kenneth tussarna och Emil hade lite svårt att hänga med (tempot var ca 14,8). 500 kvar syntes det tydligt att Emil inte kunde följa rygg och 300 kvar slutade Kenneth köra och joggade sedan sista biten.

När han kom in i stallet sa han bara "Han blev trött" och så rusade han iväg. Anna blev lite besviken på konstruktiviteten i samarbetet. Vår egna analys säger oss att det helt klart hade behövts brodd i bakskorna på den bana som presenterades på fredagen. Vi kan väl också tycka att Kenneth borde ha kännt det i värmningen och sagt åt Anna att skruva i brodd.

Resan hem gick sent på kvällen, även fast det blåste rejält så gungade det inte så mycket på båten. Dom kom hem vid 03 och sen var det ut i hagen vid halv åtta. Anna kommer ta blodprov bara för att utesluta att det rör sig om någon infektion, inget tyder på att han skulle vara dålig men ändå. Det blir lite massage till veckan, även hovslagaren ska få fixa till fötterna och är allt bra med honom blir det lite ridträning, sen ett banjobb om 2 veckor och start om 3 veckor på Solvalla 6 februari. Anna var nu bestämd att nu vill hon gärna få hjälp av Hans-Owe Sundberg på tävlingsdagen så Emil får de rätta förutsättningarna nästa gång. Hans-Owe lovade att han självklart skulle ställa upp.

Antal kommentarer: 3

2015-01-18 21:01:54 - Roland & Eva

Det var ju lite väl nonchalant :@ att inte säga något om fästet han är ju proffs. Emil fick inte rätt förutsättning att göra ett bra lopp, det blir bra att Hans-Owe tar hand om tömmarna nästa gång.

2015-01-23 13:29:43 - Anna

Hej.
Fått svar på blodproverna, finns ingen infektion, virus eller något annat som tyder på att han skulle vara nersatt.. Hemma är han som vanligt, extra pigg kanske :) Bara o bita ihop och komma igen :) Tack alla Ni som hejar, och Stort Tack Lars för all hjälp. (heart)

2015-02-03 11:12:21 - Lars, StallLagerkrans

Hej! Emil har fått lite hosta och lite slem i halsen av det fuktiga vädret. Han får kurera sig lite.
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)