Välkommen till Stall Lagerkrans!

Träningsrapporter & info för Laurentius Èmile

Till Sjöström

2013-03-20

Laurentius Èmile har nu varit på konvalecentträning / uppträning, efter två senskador, hos Jonas Moberg sedan 30 maj förra året. Det tog mycket längre tid än vi trodde innan han var helt symptomfri och kunde gå kvallopp på Färjestad 4 januari i år. Därefter har han fått starta på lite försiktigt för att vi ville se att det funkade. Han har gått 4 lopp i regi Moberg med bl.a. en seger på Örebro som resultat och det började därmed bli dags att plocka hem honom till Solvalla igen.

Vi vill ju gärna ha honom nära så man kan åka till stallet och hälsa på samt lätt kunna se alla tävlingslopp, det är ju ändå det roliga med att äga travhäst!

Stall Moberg har gjort ett jättebra jobb och delägarna har verkligen trivts hos Jonas som är väldigt gästvänlig och social.

Enligt planen var tanken att Emil skulle gå tillbaka till Hans-Owe Sundberg efter uppträningen hos Jonas Moberg. Hans-Owe tyckte dock att vi skulle prova honom hos någon som tävlar mer frekvent på lite mindre banor och ägargruppen har efter diskussion i ett par veckors tid kommit fram till att prova Emil hos Claes Sjöström.

 Claes Sjöström

Stall Sjöström visar fina resultat samt visar alltid upp hästarna i fint skick. Claes tävlar även på mindre banor, bl.a Gävle och Visby som Emil visat att han trivs på. Det geografiska läget har också spelat stor roll vid valet så att vi har nära till stallet och kan hälsa på honom, se honom träna, och därmed kunna rapportera till delägarna mycket bättre än det senaste året.

Jag har verkligen saknat Emil så det ska bli kul att han kommer "hem".

Emil kom med transport till Solvalla idag och följer med till Claes Sjöströms gård i Rimbo efter kvällens tävlingar. Claes kommer börja med att göra en veterinär undersökning på fredag för att kolla upp så allt är helt 100 med honom.

Claes har en fin hemsida som ni hittar HÄR 

Det ska bli spännande att se vad Claes kan hitta på med Emil!

 

Antal kommentarer: 1

2013-03-21 20:12:47 - Ingemar Söderström, ingemar.soderstrom@hotmail.com, stallharkerod.se

Intressant med ny tränare, dessutom närmare och lättare för er att hålla kontakten med Emil. Säkert ett bra drag. Vi följer gärna hans utvecklingen framöver!
MVH Ingemar o Birgitta, uppfödare:)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)