Välkommen till Stall Lagerkrans!

Träningsrapporter & info för Laurentius Èmile

Färjestad 21/1

2013-01-21

Laurentius Èmile gjorde comeback ikväll på Färjestad efter nästan 1 års tävlingsuppehåll pga skada. Jonas värmde honom på slingan utanför banan och sen några varv inne på banan och han kändes jättefin. Han var pigg och glad så Jonas var mycket nöjd.

Självklart kommer han behöva ett par lopp i kroppen innan formen sitter där men Jonas var positiv inför loppet. Han utrustades med öppet huvudlag och skor runt om med brodd bak samt med rycktussar, i princip träningsbalans.

Emil såg bländande ut i provstarten, han är så jäkla snygg!

I loppet tog Jonas ner honom i 2a spår omgående och satt i 3e utvändigt hela första varvet när favoriten (3) öppnade första 1000 på 1.16,7. Varvet kvar fick dom ge sig ut i 3e spår då den i dödens tröttnade, rundade och från 2a utvändigt fick dom sedan en rygg att följa i 3e spår genom sista sväng, in på upploppet kunde inte Emil öka farten utan höll sin fart i mål då han avslutade sista varvet i jämnt 16,4-tempo och kom i mål oplacerad på 1.17,2. Vinnaren, favoriten (3), vann på 1.16,7, sista 500: 14,2.

Jonas var nöjd med hur han kändes, han kändes mjuk och fräsch men saknade tempo i kroppen, men det visste vi ju på förhand. Förhoppningsvis är han fräsch i benen efteråt för då har han nytta av detta lopp nästa gång om ungefär 2 veckor. Och med ytterligare nåt lopp i kroppen sen så bör formen och tempot vara i kommande.

Kul att han är igång nu igen hur somhelst! Nu kan vi sikta framåt!

Antal kommentarer: 3

2013-01-21 21:15:39 - Roland

Det var en nyttig urblåsare i tävlingstempo, han kommer att gå framåt med fler lopp i kroppen, tummen upp!

2013-01-29 12:10:40 - Lars, StallLagerkrans

Pratade med Jonas igår (måndag) som berättade att Emil sparkat sig på benet (samma som han varit skadad i). Han var fortfarande lite svullen men som tur var inte på senan utan Jonas tyckte det såg bra ut nu och att det inte var någon fara. Blir väl några extra dagar mellan starterna men inte mer. Jonas skulle leta efter nån bra propp. (Har kollat lite själv och det ser ut att bli Örebro 14/2 eller Åby 14/2) / Lars

2013-02-06 09:06:53 - Ingemar Söderström, ingemar.soderstrom@hotmail.com, stallharkerod.se

Vi tycker det vore trevligt om Emil besöker västkusten på Åby 14/2.
Med vänlig hälsning Ingemar och Birgitta:D
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)