Välkommen till Stall Lagerkrans!

Träningsrapporter & info för Laurentius Èmile

Ser bra ut

2012-08-28

Jag var idag tisdag och hälsade på Emil. Jag fick vända åter efter ett avbokat kundbesök och tog då omvägen förbi Jonas Moberg då det var så länge sedan jag träffade Emil.

När jag kom in i stallet och ropade så lyfte han direkt upp huvudet och spetsade öronen, det var jättekul att se honom, det var ju 4-5 månader sen sist. Han var lika glad och alert som vanligt och så ville han ha morötterna för han vet ju att man inte kommer och hälsar på utan morötter.

Av blödningen syntes det inte så mycket även om det fanns en liten liten bula på senan fortfarande, i övrigt var han vid gott humör och såg allmänt ut att ha det bra. 

Efter att vi hälsat på hästarna ordentligt bjöd Jonas på fika uppe i sitt fina konferensutrymme och sen var det dags att bege sig hemåt. Det skulle vara närmare så man kan hälsa på oftare!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  

<120824> Pratade med Jonas idag som informerade om att allt verkar bra med Emil. Senan torkar upp mer och mer och det märks inget på honom gällande skadan.

Han tränar på som vanligt i tryckvagn i skogen. Direkt när man kommer ut så är han lite "lat", förr (då menar jag typ 2010) var han "lat" hela träningspassen men sen nåt år tillbaka har han ju blivit mer träningsvillig, men när man väl börjat köra ordentligt, efter uppvärmningen, så sätter han svansen i vädret och öronen klipper och han blir jäkligt alert, och han verkar trivas med sin träningsform, att få springa lite tungt och ta i men i lite lägre tempo.

Det är bara att jobba vidare på samma sätt och vad jag förstår så lär han kollas upp igen av veterinären om några veckor för att se att allt är helt okey.

Vill man spekulera så är min känsla att han blir "friskförklarad" om ca 1 månad och att han sen behöver ca 1 månad på sig att bli startklar och att det därmed ska kunna bli en comeback i slutet av oktober, under förutsättning att allt flyter på som det ska.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)