Välkommen till Stall Lagerkrans!

Träningsrapporter & info för Laurentius Èmile

Uppkollad

2012-08-01

Jonas var idag inne med Laurentius Èmile till kliniken för att kolla upp hur senan såg ut så här två månader senare. Det såg tydligen relativt bra ut, det fanns fortfarande en liten markering kvar. Det läker bra och veterinären rekomenderade att man skulle fortsätta träna på samma sätt som hittills hos Jonas och återkomma om 6-8 veckor för att kolla att det läkt helt och hållet. Man böjde igenom honom när man ändå var inne men det var inga problem så det är bara att fortsätta träna på.

Han går i tryckvagn i backarna i skogen i låg fart men tungt, man vill träna honom ordentligt men slippa belasta leder och senor med hög fart. Däremellan går han i vattenmaskinen vilket är milt för leder och senor men ger bra konditionsträning samt är bra träning för ryggen och andra muskler som man inte tränar så effektivt för vagn.

Jonas gillar Emil och tycker det är en fröjd att träna honom då Emil är så levnadsglad och positiv till det han gör.

Emil Axevalla 2010

Vi har även pratat ihop oss med Hans-Owe och vi har sagt som så att Emil blir kvar hos Jonas och får göra sin comeback i Jonas regi för att se att det håller. Sin senaste start gjorde han 25 feb så för att slippa kvala ska han isåfall starta i oktober och det kan bli precis på gränsen att hinna det. I annat fall får man genomföra ett kval i november innan det går att göra comeback.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)