Välkommen till Stall Lagerkrans!

Träningsrapporter & info för Laurentius Èmile

Bakslag

2012-05-24

<120529> Jonas Moberg var idag till Lindesberg och tävlade och vi passade då på att transportera Emil dit så att Jonas kunde ta med honom hem till gården utanför Säffle. Jonas första kommentar var att det var en jäkla snygg häst och det håller vi ju med om. Han kommer nu träna Emil i vattenmaskinen och sen kollar man upp honom med veterinär om ungefär en månad och så skulle han fundera lite på hur han skulle lägga upp träningen för att han ska få träna på ett lite annorlunda sätt, eventuellt kunde det bli tal om galoppintervaller. Mer om Jonas Moberg och hans verksamhet kan ni läsa om på Jonas hemsida.

 

<120524> Hans-Owe ringde idag och berättade att det blivit ett bakslag gällande Laurentius Èmile som svullnat upp kring en sena.

Han har kännts väldigt fin i träning och gått någon 1.25-repa i intervallerna som snabbast och enligt planen var det inte så långt kvar till comeback. Men plötsligt så dök detta nya upp, möjligt att han busat för mycket i hagen? han är ju en lekfull krabat.

Hans-Owe tyckte att vi nu skulle testa ett nytt sätt att konvalecent-träna honom och det genom att låta honom gå i vattenmaskinen hos Jonas Moberg, så nästa vecka så får han åka till Säffle och Jonas Moberg för att rehabträna i några månader.

Antal kommentarer: 1

2012-05-31 20:18:55 - Lars, StallLagerkrans

Pratade med Jonas idag som stod och tittade på Emil i hagen. - Det är en jäkla fin häst det där sa han igen. Jonas hade pratat med Hans-Owe idag och informerat sig om bakgrunden så han lättare kan lägga upp ett lämpligt träningsschema. Emil sprang med svansen i vädret i hagen och fick Jonas tag i honom så skulle han få testa att gå på gångbandet ikväll. / Lars
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)