Välkommen till Stall Lagerkrans!

Träningsrapporter & info för Laurentius Èmile

Solvalla 1/4

2011-04-01

Emil startar idag på lunchen på Solvalla och Hans-Owe Sundberg har tre hästar med inom V4 så han har fullt upp och därmed blir det ingen videointervju.

I flykten berättar han att Emil är lite för peppad när han kommer in på banan, lite överambitiös. Det blir bra att gå med bakom hästar för då lugnar han ner sig och hushåller med krafterna bra då och så är det bara att hoppas att spurten räcker så långt som möjligt.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Laurentius Èmile

Emil var lite ambitiös i värmningen och Hans-Owe körde bara lugnt för att hålla igen honom, kändes därmed bra med bakspår så han får ryggar att gå i, då slappnar han av. I loppet kom han ner i banan på ett bra sätt och fick 4:e invändigt som blev 5:e invändigt när favoriten fick överta ledningen. 1000 meter efter 16,1 Varvet kvar kom attackerna bakifrån så då kunde Hans-Owe gå ut i 2:a spår och fick positionen 3:e utvändigt. 2000 meter på 17,7. På bortre lång fick han en rygg att följa i 3:e spår men ryggen blev kall mitt i sista sväng så då rundade dom honom invändigt och försökte hänga på en snabbt spurtande Jorma Kontio.

Laurentius Èmile

Ledaren avslutade 14 sista varvet till vinst och likaledes 1.14 gick Emil sista varvet till en 5:e plats på tiden 1.17,0aL. En bra insats åter igen. Det gick lite för sakta första 2000 vilket gjorde att det blev långt fram då dom flesta där framme hade krafter kvar. Hans-Owe var riktigt nöjd efteråt, kanske att banan (snöat/regnat) inte var perfekt för honom för det kändes som att Emil inte riktigt fick rätt fäste för sin slutspurt. Känns efteråt som en bra debut på 2640, starkt att avsluta 14 sista varvet så formen sitter där, nu gäller det bara att få lite flyt med position och tempo i loppen framöver.

Fler bilder i "Galleri Èmile"

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)