Välkommen till Stall Lagerkrans!

Träningsrapporter & info för Laurentius Èmile

Solvalla 16/3

2011-03-16

Emil är ju lite ivrig från start i loppen så idag fick Emil först jogga lite hemma på gården och sedan en lugn värmning inne på Valla och sedan ytterligare en normal värmning, allt för att han ska ladda ur den överskottsenergi han har i kroppen. Han såg löpvillig och fin ut i värmningen och tränaren var nöjd med honom.

I loppet så blir det väl ingen kanonträff men han kommer iväg hyggligt. Tyvärr hamnar han mellan två hästar (4) (7) i startrusningen, blir lite klämd, så Hans-Owe blir tvungen att ta upp och då blir det en galopp till följd. Ridå ner. Emil ställer sig ganska snabbt ändå och tar sig ifatt fältet från att ha varit kanske 20 meter efter tilläggshästen (11).

På bortre blir det attack i 3:e (11) men Hans-Owe vill inte ut i spåren och vandra igen och dessutom tycker han dom i 2:a spår (5) ser lite slitna ut så han chansar därmed invändigt. Tyvärr löser det sig inte och utan lucka så får dom ändå med sig ett 6:e pris och landar på 16,3g. Emil gick som vanligt snabbast sista biten.

Hans-Owe tyckte (7) gick ner lite för kraftigt mot honom, hade det funnits rätt med utrymme så hade Emil varit före (7) in i kurvan och då hade det varit Emil som fått den position som nu (7) fick - rygg ledaren, och då är Emil sämst tvåa. Förmodligen hade han inte vunnit ändå för ledaren/vinnaren var riktigt bra.

Det är synd att han hamnar så långt bak hela tiden, skulle han sitta lite bättre till och få utnyttja sin speed sista 300 metrarna så är han med på linjen i princip oavsett motstånd.

Det är bara att köra på!

Officiell resultatkommentar: (6) Laurentius Emile galopp efter 100 meter. Kom tillbaka i 5e invändigt. Såg jättefin ut utan att få fritt på upploppet.

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

På travnet.se kan man läsa denna intervju innan starten ikväll:

"Du har även Laurentius Emile till start i V64-5. Han har fått ett lopp i kroppen efter vinterträningen. Hur ser du på hans uppgift i kväll?

- Det tycker jag ser bra ut. Jag hade nästan räknat med lite tuffare motstånd och det här är en ganska bra häst i grunden. I årsdebuten kom han på vingel, men gick en bra repa när han fick fritt innan han stumnade lite till slut. Han bör vara bättre nu och springspår ska passa fint. Hoppas att han kommer iväg bra för då kan han nog vara med i segerstriden, avslutar Hans-Owe Sundberg."

Innan start (efter värmningen) kommer här nedan en filmad intervju med Hans-Owe där vi får senaste infon inför starten som enligt programmet sker kl. 20.48:


Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)