Välkommen till Stall Lagerkrans!

Träningsrapporter & info för Laurentius Èmile

Start S 16/3

2011-03-10

Emil kommer ut på Solvalla igen onsdag 16 mars i ett lopp för hästar som tjänat högst 540.000kr, tillägg vid vunna 180.000kr. (60.000kr i 1a pris). Loppet går som lopp 8, V64-5, DD-1. Det var klent med hästar anmälda, endast 11 finns med i startlistan:

2140 volt

1. Origami, 138.500kr, Rek:16,5M, Res: 7:3-1-0. Blir säkerligen favorit. Knappast spets

2. Räser Stina, 160.750kr, Rek: 17,0M, vann senast på spurt, känns ändå inte het

3. Halbardier, 160.000kr, Rek: 16,1M*, ofta galopp, mötte Emil senast, Emil bättre

4. Fighter Crown, 174.000kr, Rek: 16,2M*, Två raka på Valla

5. Man of matchtown, 147.500kr, Rek: 15,4M, Stark. Varning om ö-pace!

6. LAURENTIUS ÈMILE, startsnabb, speedig, bättre läge än på länge.

7. Prince Elliot, 158.000, Rek: 16,9M, Nej

8. Vånga Trick, 152.000, Rek: 16,9M, känns inte het speciellt inte härifrån

9. Lord Thai Taata, 157.000, Rek: 17,1M, Nja

10. M.T. Excellency, 174.000, Rek: 16,0M, formen?

2160 volt

11. Late Speed, 493.000, Rek, 14,7M, hade inte en chans mot (4) Fighter Crown senast

 

Rank Guiden: 1-2-8-3-6

Rank Ronden: 1-8-6-3-2

Min rank: 6-3-1, Outs: 5

 

Känns som ett väldigt "tunnt" lopp för att vara 60.000kr i första pris. Jag ser så här i en första anblick bara tre hästar som kan vinna. (1) Origami om den får springa osynad i ledningen, (5) Man of matchtown om det skulle bli ö-pace och trötta hästar till slut, i alla andra fall måste Emil ha en väldigt bra chans att vara med på mållinjen. Emil visade ju i förra loppet att formen sitter där.

(1),(3),(4) är samtliga hyggliga från start men jag tror Hans-Owe kommer pricka starten perfekt och så sitter Emil i spets (sen kan man hoppas att Sundbergs stallform inger respekt), sen finns det två scenarier; antingen får han hållas utan att någon allvarligt testar emot eller så kommer någon betrodd och kör rejält för spets, och vinnarhållet är ju inga fel med 30.000 i 2a pris och kommer luckan på upploppet så kommer den.....

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Har nu kollat flera gånger på Origami på atg live och han har gått på max till slut i de två senaste loppen och landat på 16,5M samt 17,8L, inte så imponerande tycker jag. Han kommer bli stor favorit i det här loppet med sin fina rad, fina läge och Örjan/Hultman. Favorit i fara säger JAG.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Mitt tips i tävlingen: 2:a på 1.15,7 / Lars (Jag tror han vinner, men är lite försiktig...)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Lite intervjuer från blandade medier:

Jorma Kontio (.com): Lopp 8 RÄSER STINA Hagert Lars, svarade för en bra insats senast då hon spurtade starkt sista halvvarvet till en säker seger. Nu är motståndet tuffare och jag tvivlar på att hon räcker ända till seger på Solvalla. Med en bra resa kan hon vara ett platsbud.

Hans-Owe Sundberg (Travronden): Emil blev det mesta fel för i årsdebuten. Vi hade ett tråkigt läge på förhand och jag backade från start. När jag började köra framåt hamnade vi i dåliga ryggar och det gick inte att ta något till slut. Hästen kändes fin och han var inte vässad på något sätt och ska gå framåt en del till den här starten. Emil kan vara lite ivrig från start, men från det här läget bör det gå.

Fredrik B Larsson (Travronden): Halberdier galopperade kort före mål senast, det var lite snävt och det fanns gott om krafter kvar i det läget. Hästen känns jättefin och är bra för klassen. Halberdier är inte att lita på, men från det här läget ska han ta sig iväg felfritt. Jag tycker vi ska vara med där framme någonstans.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Aftonbladet:

V64-5

Loppet

Kul lopp där favoriten kan bli fast.

Tipsettan

Från spets går Origami knappast att slå men vi har svårt att se att denne långklivande herre ska kunna försvara ledningen med tanke på att det är flera stycken utvändigt som kan öppna snabbt. Detta försätter honom i förlustfara och vi väljer att gardera. Fast han utan tvekan har bra chans med alla resor som innebär att han inte fastnar på innerspåret.

Motbuden

Vånga Trick är fartfylld. Ryggen på ­Origami i starten är inte optimal men om det bara löser sig någonstans under vägen kan Vånga Trick spurta ner allt. Laurentius Emile är ett av spetsbuden, Räser Stina ett annat. Ingen av dem är dock beroende av ledningen. Halberdier är alltid ett bud när han står på benen.

Skrällbudet

Puh‚ kan Fighter Crown överraska igen?

Spetsbudet

Fördel Laurentius Emile från springspår men Räser Stina kan också öppna. Origami är ett oskrivet kort.

AB Rank: 1-8-6-2-3

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Fredrik C Widman:

V64-5
1 Origami har en passande uppgift att leda detta lopp runt om.
8 Vånga Trick var positiv i comebacken och kan få loppet i rygg på favoriten. 2 Räser Stina fick äntligen vinna senast när hon fick ett passande rygglopp. 3 Halberdier duger bra när han sköter sig och ska räknas. Skrällen 5 Man Of Matchtown som spurtade strålande senast

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Bosse Knopp på Travronden.se:

Veckans spik sitter i den första avdelningen av Dagens Dubbel. Hans-Owe Sundberg kör och jag tror han vinner med Laurentius Emile från antingen spets eller ledarryggen. Spets tar han, men jag blir inte förvånad om han släpper och då kommer det så klart krävas lite tur. Eftersom han blir förvånandsvärt lite streckad så är det ändå värt den lilla chansningen. Det kan ju faktsikt också vara så att röd kusk vinner med 20 meter från spets. Jag blir i alla fall inte förvånad om han gör det.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

"Dagens Gåva" på Travronden.se:

Laurentius Emile gick bra i skymundan senast och bör ha gått framåt en hel del med loppet i kroppen. Hästen kan öppna bra och jag tror han tidigt sitter i tät ikväll. Oavsett om Hans-Owe väljer att köra i spets eller ledarryggen så är det god segerchans.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)