Träningsrapporter & info för Laurentius Èmile

Besök hos Emil

2016-07-16

Vi stannade kvar i Visby efter V86-tävlingarna där Laurentius Cash In blev 6a. Vi bodde ute hos Anna och Laurentius Èmile i Tofta. 

Han har det alldeles underbart ute hos Anna i en härlig miljö. Han mår jättebra, fin i kroppen och blank i pälsen. Kompisar i hagen och får träna och hålla igång som han älskar.

Barnen blev alldeles tokiga i honom och bara sprang omkrig och ropade på "EMIL" hela tiden och matade honom med morötter.

Han är som vanligt supermysig och gillar att umgås, han kommer så fort jag visar mig eller ropar på honom och så vill han bara mysa och bli klappad och prata lite. (Och få morötter förstås - man är ju ändå "morotsmannen".)

Anna förslog även att vi skulle åka in till Visbytravet och köra ett träningsjobb inne på banan så sagt och gjort, jag fick åka och köpa lite övergragskläder och så låna hjälm av Henrik Hoffman och så bar det av in på Visbytravet på fredag morgon. Tyvärr hade det regnat på natten och duggade fortsatt hela förmiddagen och banan var kladdig och skitig men det var lika kul för det.

Anna berättade att Alexandra som kör honom i vanliga fall brukar köra en typ av intervaller där han får sträcka ut på långsidorna och ta det lite lugnare genom svängarna och det märktes för han sprang på det sättet helt automatiskt. 

Han var väldigt glad och pigg och ville verkligen springa, han ville bara framåt. Körde ett par bakvarv och sen fick han sträcka ut i 2000 meter, i ett tempo som han fick bestämma själv, varpå vi joggade 2 varv på innerplan och sen körde jag ett 1700-metersheat, fortsatt i bakvarv med en snabb avslutning sista 300 (hade ingen klocka). Joggade ned och sen skritta vi tillbaka till stallet. Han var jättefin, inte speciellt trött efteråt, och det planeras för start 22/7 på Visby.

Vi tackar Anna för hennes gästfrihet och för att hon tar hand om Emil så fint, han trivs verkligen som fisken i vattnet. 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)