Rapporter Laurentius Apollo

Härlig miljö

Laurentius Apollo (1-årig hingst efter Readly Express) har det bra i den fantastiska miljön på Ekeby Gård. De har en jättestor hage att röra sig i med härligt Ekeby-gräs.

Laurentius Apollo

Det är ungefär en månad kvar tills han flyttar till unghästspecialisten Kai P Jussila och Taxinge gård i Nykvarn för i inkörning. Väldigt bra att ha att göra med och ger förträfflig service vilket ger bra information/rapporter till delägare samt mycket bilder och filmer. Kai ger med sin långa fina meritlista med unghästträning åt Kari Lähderkorpi, Per Lennartsson och 10 år hos Timo Nurmos en garanti om att ge Apollo den bästa starten på karriären.

 

Efter ett år hos Kai så kommer han vara väl förberedd och redo för att flytta till Solvallas framtidsman Anders Eriksson

 

Anders är son till Ulf Eriksson ,som även hjälper till i stallet när han kan. Ulf är som ni säkert känner till även kusin med en viss Örjan Kihlström.

Anders Eriksson, Solvallatränare, håller till på Yttersta, Menhammar ute på Ekerö, där Stefan Hultman firade alla sina framgångar, med fina förutsättningar att träna fram nya stjärnor.

Vi har precis släppt andelarna i denna 1-års-hingst efter den eftertraktade Readly Express!

Läs mer under "Teckna andelar", och man blir delägare genom att skicka in ett köpanbud till Easy KB som administrerar allt.

 

<220710>

Priset på hingst-avkommorna efter Readly Express på Menhammars auktion

Det gröna gräset

Laurentius Apollo (hingst e. Readly Express) frodas i det gröna gräset på Ekeby Gård. Där går han och äter, leker och busar för fullt i hingsthagen och njuter av den svenska sommaren.

Hingsthagen Ekeby Gård

Han kommer gå kvar på Ekeby Gård till nånstans mitten på augusti. Därefter går han upp till Taxinge, Nykvarn för inkörning till unghästspecialisten Kai P Jussila.

Taxinge känner vi ju väldigt väl till efter alla år som Hans-Owe Sundberg höll till där. Kai har sitt stall precis vid Taxinge Slott och alla stall och hagar där är helt nyrenoverade. Banan (milebana) är omlagd med nytt material och sköts nu ännu bättre efter att en ny arrendator tagit ansvar för Taxinge. 

Kai känner ju Taxinge utan och innan eftersom han tidigare var unghästtränare åt Timo Nurmos och höll till här på Taxinge. Kai har nu slutat hos Timo och dragit igång eget, främst med inriktning på 1-åringar även om en och annan tävlingshäst också kommer finnas i stallet. Kai jobbade åt Timo i 10 år ungefär och innan dess var han unghästtränare hos Per Lennartsson och jobbade innan dess åt Kari Lähderkorpi. 

 

Senaste säsongen har Kai skött únghästträningen åt Apollo´s storebror Laurentius Etoile och vi har fått ett väldigt fint intryck av Kai som är väldigt nogrann, lugn och metodisk, och jag skulle säga rent av pendantisk i sitt arbete med ett rent och välskött stall. Och dessutom med en superfin service och ställer alltid upp med info och rapporter. Man kan alltid komma och känna sig välkommen på besök och med fin service så man kan filma och fota på ett fint sätt så alla delägare får fina bilder, filmer och kan följa utvecklingen på ett enkelt sätt även hemifrån om man inte har tillfälle att åka och hälsa på så ofta.

Därefter tar Anders Eriksson, Solvalla (håller till ute på Menhammar, på Yttersta där Stefan Hultman höll till under sin framgångssaga och hästar som Maharajah, Jaded, Jacose, Naglo, From Above, Triton Sund m.fl och nu även Whos Who har tränats upp och blivit de stjärnor de blivit.) över träningen och förbereder Apollo inför sin tävlingskarriär.

Vi kommer inom kort släppa andelar som finns till salu i honom, håll utkik!

Teckna andelar i Laurentius Apollo

 

Sommarhage

Laurentius Apollo har nu en vinter bakom sig. En kall vår så här långt gör att vinterpälsen är kvar men förhoppningsvis kommer värmen snart!

Han ser fortfarande lute ruggig ut och vi ser med spänning fram emot sommaren och få se honom i en blank och fin päls.

En viktig period ligger framför honom, det är på sommarbetet som 1-åring de utvecklas väldigt mycket kroppsligt så det ska bli spännande att se honom under sommaren.

Just nu är de tretton hingstar i hagen som går ihop och har det roligt.

Nu blir det tätare besök på Ekeby Gård, inte så roligt i geggiga vinterhagar, men i de fina sommarhagarna kan man sitta flera timmar och njuta av de fina hästarna.

Han blev röntgad precis innan betet, och han har lösa benbitar i haserna, men vi gör inget åt det just nu. Haserna är torra och fina så det kan vi ordna med till vintern.

Kai P Jussila är tillfrågad om unghästträning och har tacka ja, så han övertar storebrors Etoile´s plats när denna flyttar till Anders Eriksson i augusti.

Egen sida

From. nu har Laurentius Apollo en egen sida här på Stall Lagerkrans.

Han är färdigregistrerad, avskiljd från sin mamma Veloce och står nu på egna ben. Han har också from nu en egen andelsgrupp på Easy KB.

Vill man läsa rapporter från hans första uppväxtmånader kan ni läsa om dem på mamma Laurentius Veloce´s sida.

Han skiljdes av från sin mamma i december och går nu tillsammans med de andra småttingarna, äter, busar och växer. I maj kommer de delas upp och det blir dags att flytta till sommarbetet i hingsthagen.

Laurentius Apollo har riktigt fina linjer och det ska bli väldigt spännande att först se hur han utvecklats under vintern på vårkanten och sen ännu mer spännande att se vad ett par månader på sommarbetet gör, när han blir stor kille och man verkligen ser hur fin han kommer bli, för den här har förutsättningarna att kunna bli riktigt riktigt fin.