Rapporter Laurentius Etoile

Anders Eriksson

Var idag till Taxinge och hälsade på Laurentius Etoile för sista gången hos Kai. Imorgon flyttar han till Anders Eriksson, Yttersta, Menhammar (Ekerö).

Laurentius Etoile

Han är så jäkla snygg, bra storlek och långa ben så det ska bli spännande att se vart det här tar vägen :-)

Laurentius Etoile

Kai har gjort det jättebra -Tack Kai! - och nöjda och glada fortsätter vi nu äventyret tillsammans med Anders Eriksson som ska få managera honom och ta hand om tävlingskarriären.

 

 

 

Stark och fin

Laurentius Etoile

Laurentius Etoile har tränat på under sommaren. Mestadels gått på den fina slingan på Taxinge där det även finns en backe och tränat kondition och styrka. Han är jättefin i kroppen och stark i träningen. Joggar 1.40 i backintervallen på slingan och det är bara att fortsätta bygga styrka.

I slutet av augusti är planen att han flyttar till Yttersta, Menhammar och att Solvalla-tränaren Anders Eriksson tar över träningen med sikte på tävlingskarriären.

1.40

Utvecklas fint

Han har blivit väldigt fin i kroppen, lagt på sig fina muskler. Han mätte för dagen 1,63 över manken och 1,67 över korset, fortfarande lite överbyggd bak.

Han fick på sig en del vikt på framhovarna idag, kanske tom. lite för mycket sa Kai efteråt som känner en fin styrka i honom som lovar gott för framtiden.

Idag fick han värma upp i 5 km i bakvarv, sen körde Kai ett tempojobb i bakvarv, följ av skritt i 6 minuter och se vände han upp och körde ett tempojobb (1.40) i rätvarv. Jag åkte bredvid med bilen och filmade.

 

 

Fler bilder finns i "Galleri Etoile", och det finns endast 1 andel kvar till salu i honom! "Andel till salu"

Tränare är nu bestämd och det blir Anders Eriksson, Solvalla (håller till på Menhammar, Yttersta, där Stefan Hultman huserade förr) som vi fått en bra känsla för efter vårt lilla gästspel där med Laurentius Allegra.  Laurentius Etoile kommer flytta till Yttersta och Anders i augusti för att förberedas inför 3-års-säsongen.

1.58

Vädret har varit väldigt fint nu ett tag och ska vara så ett tag till så rundbanan ute på Taxinge har börjat bli fin och därmed har 2-åringarna fått börja gå ett pass i veckan på rundbanan och resten i skogen .

Jag åkte ut med kameran och filmade ett pass på milebanan där Laurentius Etoile gick 4 varv i bakvarv och sedan 2.200 meter i rättvarv.

Jag körde bredvid i bilen och Etoile som i pricnip får bestämma tempot själv låg och pendlade mellan 1.55-2.00 i fin stil. Jag filmade och här kommer en lång film från passet: 

 

Nytt besök

Åkte till Taxinge och hälsade på Laurentius Etoile en sväng även idag. Han fick lite morötter och mys. Han hade varit ute och tränat så han stod inne så därmed pysslade jag lite med honom och sen bad jag Kai ta ut honom i solen för att ta lite fina bilder på honom.

Jättefin i kroppen och inte lika överbyggd bak som tidigare. Fin i pälsen och på gott humör. Pigg och alert.

Sköter sig fint

Laurentius Etoile (hingst e. S.J.'s Caviar) sköter sig fint hos unghästtränare Kai P Jussila ute på Taxinge, Nykvarn.

Han är åter igen inne i en växtperiod och är något överbyggd bak för dagen. Han har långa fina ben, sluttande kors, bra volym på motorn bak och markerad manke. 

Han ser välmående och fin ut, inte satt så mycket vinterpäls och den han har har han börjat släppa nu, så när man borstar honom flyger det av massa vinterpäls.

Han går fortsatt styke-, konditions- och teknikträning på slingan och när våren är här och banan är fin så börjar de köra jobben på rundbanan igen och allt eftersom sänka tiderna.

Han är enkel att hålla på med, snäll och lätt att hantera och gör hela tiden det man begär av honom så det flyter på som det ska!

Det här känns faktiskt lite småspännande!

Han var ute och joggade på slingan även idag men det är lite svårt att komma ut dit för att filma, men om en månad ungefär borde de kunna börja springa på rundbanan och då är jag där med kameran så ni får följa utvecklingen även med rörliga bilder. Och som vanligt kommer det lite tätare och kort information löpande via sms.

Det finns faktisk 1 andel kvar till salu i honom (13.750kr) så den som är sugen har faktiskt fortfarande möjlighet att bli med som delägare i honom! Läs mer under "Andelar till salu"

Skogsslingan

Det har kommit fina rapporter från Taxinge och Kai där Laurentius Etoile har börjat träna på skogsslingan istället för på milebanan och nu även utan det helstängda huvudlaget.

Han sköter sig väldigt fint. Han går två varv på skogsslingan varje pass och Kai tycker han utvecklas fint.

Han mätte honom igår och då var han 160cm bak och 157cm över manken, han har långa ben och kommer nog bli ganska hög men samtidigt är han lätt i kroppen så man tycker ändå inte att han är "stor". Han ser väldigt fin ut i kroppen och är väldigt mysig och trevlig att hålla på med. Lagom busig och alert, jag gillar honom verkligen.

7 km

Laurentius Etoile är nu uppe i 4 varv på milebanan och så fortsätter det året ut och därefter börjar de träna på slingan, i skogen, istället. 

Laurentius Etoile 

Han sköter sig som han ska och gör sitt jobb. Han är väldigt överbyggd bak, han mäter nu 154 cm över manken och 161 cm över korset (+7), och har det därmed inte så lätt, men han gör verkligen allt för att trava hela tiden. Han sätter fötterna rätt så det är bara att fortsätta gnugga kondition och kordination.

Laurentius Etoile

Efter träningen fick han en dusch, och även det gick bra, han är snäll, verkligen supersnäll, och så fick han massa morötter i boxen efteråt.

Laurentius Etoile

Fler bilder finns i "Galleri Etoile"

5 km

Det går fortsatt lätt och smidigt för Laurentius Etoile, sen ett par veckor så joggar han nu 5 km per pass och allt flyter på som det ska. Han är lätt och enkel att hålla på med och sköter sig fin fint i träningen.

Idag var jag ned och fick se honom vara ute och jogga dryga 3 varv på milebanan, tempo 2:30, jag åkte med bredvid och filmade och här ser ni honom:

/p>

Det finns faktiskt fortfarande ett par andelar kvar i honom, det är bara att slå till! Läs mer.

Är för vagn

Det gick lätt och smidigt att sätta Laurentius Etoile för vagn. Han är lugn och snäll och hade inga problem med tömkörning eller att sätta på vagn.

Laurentius Etoile

Han har faktiskt varit för vagn flera gånger nu och idag så åkte jag ned och fick se Kai vara ute och jogga två varv på banan. Han har bra spänst, med sina långa fina kotleder. Han är fortfarande barfota och därmed lite trippig men han ska få skor på sig till veckan. Se film när jag körde bredvid med bilen och filmade:

Han har också hunnit fått tandläkarbesök och blivit av med vargtänderna. Han har också blivit vaccinerad (och avmaskad förstås) så det har hänt mycket på ett par veckor. Han är 157cm över korset och 152cm över manken.

Vi hoppas det fortsätter lika positivt.

Det finns några andelar till salu

Unghästträning

Laurentius Etoile hämtades på Ekeby Gård av Kai P Jussila i söndags (15e) och installerades på Taxinge för unghässträning det närmaste året.

Taxinge känner vi ju väldigt väl till efter alla år som Hans-Owe Sundberg höll till där. Kai har sitt stall precis vid Taxinge Slott och alla stall och hagar där är helt nyrenoverade. Banan (milebana) är omlagd med nytt material och sköts nu ännu bättre efter att en ny arrendator tagit ansvar för Taxinge. 

Kai känner ju Taxinge utan och innan eftersom han tidigare var unghästtränare åt Timo Nurmos och höll till här på Taxinge. Kai har nu slutat hos Timo och drar igång eget, främst med inriktning på 1-åringar även om en och annan tävlingshäst också kommer finnas i stallet. Kai jobbade åt Timo i 10 år ungefär och innan dess var han unghästtränare hos Per Lennartsson jobbade innan dess åt Kari Lähderkorpi.

Kai har 16 boxar på Taxinge och för tillfället 15 hästar, men fyller nog den sista boxen också när som helst, varav 11 stycken 1-åringar som är huvudfokus.

Laurentius Etoile har fått en hagkompis, som faktiskt blir halvbror iom att de ha samma fader i S.J.'s Caviar, i No Frickin Way. De såg ut att komma väldigt fint överens.

Kai har haft grejerna (sele mm.) på Etoile några gånger redan och varit ute och gått med honom lite och Etoile sköter sig perfekt. Han är lugn och fin att hålla på med. Kai berömde honom exteriört för sin långa ben, sina långa kotleder och sitt fina sluttande kors.

Andelar finns till salu, läs mer här.

Rekommenderar en utflykt till Taxinge och hälsa på, passa då förstås också på att ta en fika på Taxinge slott med deras härliga vida kända kakbuffé som är helt enorm, med massa tårtor, bakelser, bullar, kakor mm.

Avskedsfest

Besökte åter igen Ekeby Gård och hingsthagen med Laurentius Etoile. Jag hade med mig småbitar av äpplen och morötter så Etoile kunde bjuda på en liten avskedsfest eftersom de skiljs åt om en vecka när det är dags för Etoile att påbörja sin unghästträning.

Laurentius Etoile

Laurentius Etoile

Bunken blev en rolig leksak efteråt.....

Han är så fin, och har verkligen utvecklats i kroppen på sommarbetet! Supergräs i hagarna på Ekeby Gård där hästarna får vistas i en sån härlig miljö!

Laurentius Etoile

Och snäll, han står gärna och myser och blir kliad och klappad.

Det finns några andelar till salu så vill du bli delägare så kan du läsa mer om det här "Andelar till Salu"

Och vill du se fler fina bilder på honom så går du till "Galleri Etoile"

Andelshäst

Det är snart dags för Laurentius Etoile, vår fina hingst efter S.J.'s Caviar och Laurentius Veloce att gå in i unghästträning och därmed släpper vi nu några andelar i honom så fler får vara med och dela på den här upplevelsen.

Laurentius Etoile

Han ser väldigt fin ut och har en bra storlek och de rätta fysiska förutsättningarna så här på förhand och vi ska försöka ge honom de allra bästa förutsättningarna att bli en individ som kan vara med och utmärka sig i de stora loppen. Vi går tillbaka till vårt ursprungliga tänk med att ha en specialist på unghästträning som förbereder hästen det första året (precis som vårt ursprungliga upplägg såg ut med Emile, Pelé, Romeo, Cavallo) tills det sensommaren 2022 är dags att gå in i ordinarie träning med sikte på 3-årsloppen 2023!

Som delägare i en häst hos oss i Stall Lagerkans så får man förstklassiga rapporter där jag informerar via sms, Facebook, Instagram och här på hemsidan löpande om allt som händer i hästens liv och träning. Massa bilder och många filmer utlovas så man verkligen känner närheten och pulsen av att deläga en travhäst.

 

Unghästtränare: Kai P Jussila, Taxinge Nykvarn

Tränare: Ej klart, bestäms 2022

Laurentius Etoile är en riktigt fin individ med en spännande stam med den suveräna S.J.'s Caviar som pappa, som har 7 dollarmiljonärer i Usa, och 9 svenskfödda dubbelmiljonärer!

Läs gärna mer om hästens stam som innehåller många godbitar.

Det här är en korrekt och riktigt fin hingst med bra storlek!

Blandning mellan fransk och amerikansk stam har ju visat sig väldigt lyckat och gett Sverige 20 av de 30 bästa hästarna vi någonsin haft.

Gå med i en hingst med otroligt fin uppsyn!

Kommer unghästtränas av Kai P Jussila, Taxinge Nykvarn, det första året och går därefter i dialog med ägargruppen till den tränare som känns mest lämpad för Laurentius Etoile, allt för att ge individen de bästa förutsättningarna att lyckas.

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Andelspris tom 31/8: 12.500kr 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Fyra andelar finns till salu (En andel är = 1/20, dvs 5%.)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Teckna dig omgående för en eller två andelar genom att fylla i och skicka in en blankett, ett KÖPANBUD till Easy KB.

 

Våra hästar administreras av Easy KB*

Adm.kostnader till Easy KB kostar (83:-/mån/andel) och försäkring (28:-/mån/andel). Unghästträning (525:-/mån/andel). Kalkylera sedan med en total månadskostnaden på ca 750kr/mån/andel när hästen går in till ordinarie tränare. Veterinär och tävlingskostnader tillkommer. Laurentius Etoile kommer anmälas till följande insatslopp: E3, Svenskt Travkriterium, Breeders Crown 3 år, Kungapokalen, Sprintermästaren, Svenskt Travderby, Breeders Crown 4 år och Grand Prix de I'UET

 

Laurentius Etoile

Kai P Jussila som arbetat med att träna upp unghästar i massa år, åt Timo Nurmos, Per Lennartsson m.fl. kommer lära upp och fostra Laurentius Etoile det första året och ge honom de bästa förutsättningarna tills det är dags att på sensommaren 2022 gå in i ordinarie träning med sikte mot debuten som 3-åring och förhoppingen att nå de stora årgånsgloppen.

För att ge Laurentius Etoile de allra bästa förutsättningarna avvaktar vi med att bestämma tränare tills vi ser vilken typ av miljö och träning som passar just honom bäst. Vi har ju hästar hos Jörgen Westholm som bedriver ett storstall, eller kanske han skulle trivas bättre i ett mellanstort stall med elittänk som när vi hade hästarna hos Hans-Owe Sundberg, eller kanske ska han vara i ett litet stall med en mer personligt anpassad träning som hos Jennifer Persson, Erikssund (Solvalla). Tränaren kommer iallafall vara i närheten av Stockholm, max 10 mil från Solvalla så jag kan sköta rapporteringen och besöka anläggningen löpande för att ge andelsägarna bilder, filmer med mera för att på bästa sätt kunna följa utvecklingen. Kanske någon tränare "upptäcker" honom och verkligen Vill få in honom i träning, sånt är också viktigt att ta hänsyn till.

 

Slå till och bli delägare i Laurentius Etoile, här finner ni en liten film med honom i huvudrollen. Mvh. Lasse

 

 

OBS! Fler bilder finns i "Galleri Etoile"

 

*Delägaren i Easy KB är berättigad till att - utan att ange speciell orsak - när som helst efter två år "hoppa" av sitt ägarengagemang. Delägaren får då tillbaka 400:- /andel, och har på så sätt en garanterad rätt att avsluta sitt delägande i Easy KB (se bolagsavtal). Tillsammans med det begränsade betalningsansvaret (se köpanbud) ges hästdelägaren härmed en möjlighet att göra en säkrare kostnadskalkyl. Läs mer på easykb.se

Sommarhage

Laurentius Etoile har med ytterligare tre hingstar flyttat in i sin sommarhage, det är den vanliga gigantiska hingsthagen på Ekeby som de numera huserar i, det kommer komma några hingstar till som ska gå på sommarbete, så de lär bli ca. 10 stycken när alla är på plats.

De är fortfarande lite ruggiga i pälsen då den riktiga värmen inte kommit än men om några veckor kommer de vara riktigt fina, även i pälsen.

De får nu gå här över sommaren och äta smaskigt Ekeby-gräs och växa sig stora och starka.

Laurentius Etoile ser fin ut i kroppen, fint kors, tät i bringan och bra storlek. Ser inga exteriöra avvikelser så det är bara äta, röra på sig och muskla på sig.

Fler bilder finns i "Galleri Etoile"

och det finns 10% till salu i honom för 25.000kr! Intresserad? Då skickar du ett mejl till mig.

Gräshage

Laurentius Etoile (e. S.J.s´s Caviar-Laurentius Veloce) har tillsammans med de andra killarna i kullen på Ekeby Gård fått flytta till en gräshage. Men fortfarande behövs det förstås fodras med hö i hagen.

Laurentius Etoile

Han har verkligen växt, är nog störst i kullen på Ekeby och är för dagen överbyggd bak så han kommer skjuta till några centimeter till de närmaste veckorna.

Han kommer få ett fantastiskt fint kors, kommer bli långbent och en väl markerad manke.

Han är lika mysig som vanligt och står gärna och myser. Jag borstade honom i hagen, det tyckte han var skönt, det kliar mycket nu när de släpper vinterpälsen. Och han tyckte borsten luktade gott (luktade mamma Veloce)

Ser fram emot att se honom när han växt klart den här växtperioden och släppt vinterpälsen, kommer nog se riktigt bra ut :-)

Det finns 10% till salu i honom, intresserad? Maila mig

Växer och frodas

Sedan Laurentius Etoile skiljdes från sin mamma har han gått i hagen med alla de andra 1-åringarna hemma hos Anders Karlsson på Ekeby Gård i Tystberga, där många fina unghästar har fått växa upp.

 

Bla. Annicka vinnare av Svenkt Trav-Oaks 2,9Mkr, Miss Najad 1,6 Mkr, Zorrino 1,4 Mkr (vinnare av 47 lopp i början av 80-talet). Även Beryll WG, Final Oak (bror med vår Laurentius Amour), Erica (dotter till Annicka) och även Sharp Dream är miljonärer uppväxta på Ekeby Gård.

Under vintern har de fått komma in i stallet några timmar varje förmiddag för att få lite extra mat och lite vila i lugn och ro. I övrigt har de gått på utedrift hela tiden där de busat och lekt mycket.

Nu när det börjar bli vår så kommer snart gräshagarna börja växa till sig och då släpps de ut på sommarbete och då går hingstarna för sig och stona för sig på de stora ytorna på Ekeby Gård.

Och efter sommarbetet är det dags att börja köras in.

Det finns 10% till salu i Laurentius Etoile för 25.000kr. Mejla mig vid intresse.