Rapporter Laurentius da Vici

Avslutar projektet

I våras fick Laurentius da Vici en ny skada som höll honom borta från träningen i drygt 3 månader, kom igång med träningen igen mitt på sommaren men efter 2 månader så kom en ny befarad skada och nu är det tredje skadan och det känns inte som att det finns fog för att fortsätta. Han visar att han inte håller för den träning som behövs för att bli en framgångsrik travare så därmed avslutar vi projekt Laurentius da Vici.

Banjobb

Laurentius da Vici har efter sin kastration och vila börjat träna på igen. Jörgen som själv suttit bakom i två av passen tycker det kändes positivt i standardjobb hemma på gården och tyckte att man kunde testa honom i ett banjobb och se hur han uppförde sig.

Så idag torsdag var han in till Romme och gick ett banjobb men fick det inte att stämma fullt ut, var lite trång i gången och behöver balanseras om och tas in för ett nytt banjobb inom kort.

JW sa att steget förändrats efter kastration och att det kanske är det som gör att man behöver korrigera balansen lite.

Filmklipp

Valack

Efter kvalloppet så har Laurentius da Vici varit in till Romme vid två tillfällen och gått banjobb eftersom han var trög och ofokuserad i kvalloppet.

Man testade med helstängt och han fick gå 19/1600 meter men var oinspirerad och ofokuserad så Jörgen tyckte det var dags att kastrera honom för att få honom på lite andra tankar.

Sagt och gjort så var han till kliniken i måndags och da Vici blev valack. Man passade även på i veckan att gå igenom honom med veterinär eftersom han ändå får vila ett par veckor nu och han hade lite känning i framknäna som han blev behandlad i.

Han går nu i paddock på dagarna och står inne på nätterna. Förmodligen åker jag upp och hälsar på honom och klappar om honom på lördag.

 

Kval, Romme 17/1

Jag åkte förstås upp till Borlänge/Romme för att se kvalloppet live. Han var ute och joggade några varv i uppvärmningen och vände sedan upp och körde ett heat och allt såg bra ut.

Banan var helt okey, men den såg inte snabb ut, det var ingen självspringande sommarbana direkt.

I kvalloppet så kom da Vici och Jörgen iväg bra men det gick väldigt långsamt första 500,  gick efter 1.26! Sen körde de på lite bättre och två ekipage lämnade da Vici på efterkälken, dels en "starthäst" med 300.000 på kontot och som är van att springa 14-tider så det var ju inget konstigt, men också en annan ostartad, Oskar J Anderssons (1) som man kanske kände att da Vici borde kunnat haka på, men da Vici släppte en lucka och sprang för sig själv 20-40-60 meter bakom i jämnt 20-tempo ungefär. Han var godkänd på 1.21,9/2140v.

Han var lite trög och såg dessutom ut att fastna lite i banan. Jörgen skulle justera lite i utrustningen, stänga in honom på nåt sätt, exempelvis helstängt huvudlag och kanska att han hade för mycket grepp (brodd) i skorna för att det skulle passa honom / banan / och köra ett banjobb till för att spritsa till det lite eftersom det är svårt att köra tempojobb hemma på gården innan det blir tal om debut.

Den som väntar på något gott väntar alltid för länge, eller vad är det dom säger? *skratt*

Kval, Ro 17/1

Laurentius da Vici är anmäld till kval av tränare Jörgen Westholm.

Närmar sig kval

Jag var idag upp till Jörgen Westholms gård och pysslade om Laurentius da Vici lite grann, bara för att det är så mysigt.

Laurentius da Vici

28 december var Jörgen in med honom till Romme för att gå ett banjobb vilket han skötte på ett fint sätt på 1.19. Jörgen var nöjd och tycker han närmar sig kval.

Igår hade han gått ett tufft jobb hemma på gården och hade fortsatt kännts väldigt stark och fin.

Laurentius da Vici

Idag när jag var uppe var han pigg och glad och tyckte det var mysigt att bli ompysslad, och gott med morötter förstås. Sanna hjälpte mig så jag fick ta lite fina foton på honom.

Jag tycker han har blivit riktigt fin i kroppen, blivit lite grövre nu på sistone också och känns inte så "liten" längre, även om han inte är så hög (160?)

Laurentius da Vici

Nu håller vi tummarna för ett fint 2022 tillsammans med da Vici!

För er som missat att gå med i den här fina hästen så finns fortfarande chansen, smartast är nog att slå till nu, precis innan kval!

Andelar till salu

Starkare

Hej! Jag fick ett kort sms från Sanna som är da Vici´s skötare:

"Allt går bra, han är fin i träningen och känns stark, starkare än förut. Allt väl / mvh. Sanna"

Han har nu varit i full träning i 2 månader och erfarenhetsmässigt behövs det en månad till innan han är tillbaka i form igen och man kan börja köra tempojobb / banjobb för att preparera det sista.

Sen vet jag inte hur Jörgen tänker om han ska starta "så fort det går", vilket kanske skulle kunna betyda januari, eller om man bygger upp honom riktigt ordentligt inför 4-årssäsongen och tänker debut i typ mars. Det får vi se helt enkelt.

I full träning igen

Laurentius da Vici är nu tillbaka i full träning igen efter att först ha simtränat under konvalecensen och börjat jogga lite lätt från början av september.

Och from. för två veckor sedan är han nu i full träning, tre månader efter operationen. Han har förstås tappat "alla" muskler och har nu en uppträningsperiod på några månader för att få upp kondition och styrka igen.

Sanna, skötaren, hälsar att han tränar på för fullt och att allt rullar på som det ska, så det är bara att ha tålamod och låta da Vici komma i riktig form igen.

Liten hage

From. igår så får Laurentius da Vici komma ut i en liten hage ett tag varje dag. Det blir skönt för honom att slippa vara inne i boxen hela dagarna, nu finns det mycket mer att stå och kika på.

Och lite hästar som man kan stå och snacka med (här, Strong Heartbeat som stod i hagen bredvid)

Och man tar förstås tillfället i akt att leka lite med mathinken efter att man ätit upp.

Vi hoppas läkningen går bra, och han fortsätter att simträna regelbundet några veckor till. Förhoppningen är att det ser så pass bra ut om en månad att han får börja jogga igång lite smått.

Kroppsligt tycker jag han ser helt okey ut, tappat lite muskler, kanske lagt på sig lite mage men ändå helt okey för att ha stått på box i 2 månader. Han ser också ut att vara vid gott mod, äter och dricker bra. Han mumsade också i sig mina morötter med glädje och tyckte att det var roligt att stå och "snacka" en stund.

 

15/6: Fisur

17/6: Opererad

21/7: Tillbaka till JW från konvalecent

26/7: Startade med simträning

1/9: Började jogga lite lätt

20/9: Började träna på riktigt (3 mån. efter op.)

 

Tillbaka hos JW

Förra veckan hälsade jag på da Vici hos Irene, där han stod som konvalecent.

Nu i onsdags kom Laurentius da Vici tillbaka till Westholms gård för att kollas upp av veterinär och förhoppningsvis få klartecken för simträning här framöver. Idag åkte jag upp till Westholm och hälsade på honom.

Han måste fortstt stå på box ett tag till, men han är vid gott mod och är pigg och glad. Jag hade med mig en coctail gjord av morötter och äpplen som han glatt mumsade i sig. Står gärna och tittar ut och gnäggar glatt på alla han ser och hör.

Laurentius da Vici

Jag tog inte ut honom men borstade honom lite inne i boxen, han ser fin och välmående ut även om det syns att han nu börjar tappa lite muskelvolym.

Troligen boxvila, men med förhoppningen att han får klartecken från veterinären att börja simträna, hela augusti ut till att börja med, men vi får helt enkelt bara följa utvecklingen och läkningen.