Rapporter Laurentius Da Vici

Vilket intryck

Då har laurentius Da Vici (under namnändring från Emil Avenue) varit hos Jörgen Westholm i en månad på inskolning.

Han är en käck häst, pigg och alert och lite småbusig på ett positivt sätt. Han har skött inskolningen på ett mycket bra sätt utan några problem och är redan i vagn där man redan kan köra honom själv utan assistans.

Jörgen körde upp med bil bredvid och filmade en sekvens och vilket intryck! Herregud, om det ser ut så här efter några gånger i vagn så är känslan väldigt bra för att det ska bli en spännande vinter att följa hans utveckling. Jag ser redan fram emot unghästdagen som Jörgen brukar ha i början av året där hästarna visas upp på banan.

Jag var upp till gården idag och hälsade på hästarna. När vi gick in i hagen till Da Vici spetsade han öronen och klev fram till "oss" direkt. Men han skulle bara stå och mysa med Kalle!

Hästarna gillar verkligen Kalle, alla våra hästar ska alltid stå och snuffa och mysa med Kalle.

Se fler bilder i "Galleri Da Vici"

Vi provade med lite småbitar av morot men det var inte intressant ännu, han ville bara mysa med Kalle.

Han ser fortsatt fin ut!

Missa inte att köpa in dig i den här, den här uppsynen och sen är det bara att titta på filmen! Den här individen har allt!

Läs mer om att köpa andelar.

 

Ny Lagerkrans-häst

Jag hoppades kunna hitta en riktigt fin Lagerkrans-individ på årets Kriteriauktion. På förhand var mitt första-val nr. 256, en hingst efter Orlando Vici. Videon såg ut så här:

on Vimeo.

Utöver honom hade jag markerat ungefär 35 hästar att titta närmare på de två första dagarna på auktionen, men efter att ha besiktat alla fanns det två kvar, förstarankad: nr 256 och andrarankad nr 266 (en hingst e. Django Riff).

Jag lyckades vinna budgivningen på 256! Jag är mycket nöjd med denna och därmed har jag en ny Stall Lagerkrans-häst att presentera:

Emil Avenue som kommer döpas om till Laurentius Da Vici,

en hingst efter Orlando Vici - Änglasjöns Ängla 1.13,2 / 337.800kr

Läs mer om stammen HÄR.

Även Jörgen Westholm hade höga poäng på denna exteriört, vilket var en grundförutsättning för att det skulle bli aktuellt att ropa in denna och sätta i träning hos Jörgen. Utöver detta besiktade och lämnade även Hans-Owe Sundberg goda vitsord om exteriör, uppsyn, temperament osv. på denna jättefina individ.

Så jag uppmanar er att gå med i denna fina hingst!

Läs mer om att köpa andelar i honom HÄR.