Rapporter Laurentius da Vici

1.45

Laurentius da Vici tränar på, och de har nu tom. fått börja gå intervaller i Jörgens berömda takraka. Jörgen är supernöjd med takrakan som gör att han kan träna på ordentligt oavsett vad det är för väder.

Fler bilder finns i "Galleri da Vici"

da Vici ser jättefin ut och jag var idag uppe och kollade när han var ute och joggade på banan med en av sina kompisar, Mini Mums.

  

Allt flyter på som det ska och nu väntar vi på sommarfina banor så det går att sträcka ut ordentligt.

Vill du köpa in dig och vara med och äga en del i den här fina individen så hör av dig, det finns andelar till salu.

Ökar trycket

Jag var idag upp till Jörgen Westholm och hälsade på. Mestadels för att kika på Allegra och filma henne eftersom hon inte fastnade på film senast.

Men de ville gärna visa upp da Vici och det fick de gärna göra. Det blev första gången som jag såg honom i lite tempo på banan och vilken upplevelse, han bara flyter fram på banan och har ett härligt tryck i steget, det såg väldigt bra ut! Kolla hur fin han är på filmen:

Jag förstår inte hur det kan finnas andelar kvar i honom, det är en otroligt fin individ som verkar ha väldigt lätt för sig. Bra temperament och är alltid glad, pigg och nyfiken.

Köp in dig i den här! Läs mer HÄR

Skön lirare

Namnändringen är nu klar och numera heter han alltså Laurentius da Vici även hos ST. Varje gång man är i stallet så får man höra vilken skön lirare da Vici är, han är en lite busig, men på ett väldigt trevligt och roligt sätt.

Jag var uppe till honom idag och fick se honom vara ute och jogga några varv på banan, jag filmade:

Allt ser bra ut och han sköter sig perfekt. I början av nästa år ökar man på träningsdosen lite grann och börjar vartefter kräva mer och mer av honom, hittills har det ju varit "förskola".

Han är väldigt social och trevlig och gillar att umgås. Han gillar även att träna och är alltid pigg och glad. Förra veckan hade han fått en spark så han fick typ en "lårkaka" på bogen men det gick bra och han är fortsatt pigg och glad.

Vi önskar alla inblandade ett Gott Nytt År!

Och för er som inte köpt in er i en andel i honom så rekommenderar jag det varmt! Han är en härlig individ och det är ju kul att vara ett gäng som följs åt i den spännande framtid som kommer med honom!

Läs mer om att köpa in dig i honom HÄR.

Vilket intryck

Då har laurentius Da Vici (under namnändring från Emil Avenue) varit hos Jörgen Westholm i en månad på inskolning.

Han är en käck häst, pigg och alert och lite småbusig på ett positivt sätt. Han har skött inskolningen på ett mycket bra sätt utan några problem och är redan i vagn där man redan kan köra honom själv utan assistans.

Jörgen körde upp med bil bredvid och filmade en sekvens och vilket intryck! Herregud, om det ser ut så här efter några gånger i vagn så är känslan väldigt bra för att det ska bli en spännande vinter att följa hans utveckling. Jag ser redan fram emot unghästdagen som Jörgen brukar ha i början av året där hästarna visas upp på banan.

Jag var upp till gården idag och hälsade på hästarna. När vi gick in i hagen till Da Vici spetsade han öronen och klev fram till "oss" direkt. Men han skulle bara stå och mysa med Kalle!

Hästarna gillar verkligen Kalle, alla våra hästar ska alltid stå och snuffa och mysa med Kalle.

Se fler bilder i "Galleri Da Vici"

Vi provade med lite småbitar av morot men det var inte intressant ännu, han ville bara mysa med Kalle.

Han ser fortsatt fin ut!

Missa inte att köpa in dig i den här, den här uppsynen och sen är det bara att titta på filmen! Den här individen har allt!

Läs mer om att köpa andelar.

 

Ny Lagerkrans-häst

Jag hoppades kunna hitta en riktigt fin Lagerkrans-individ på årets Kriteriauktion. På förhand var mitt första-val nr. 256, en hingst efter Orlando Vici. Videon såg ut så här:

on Vimeo.

Utöver honom hade jag markerat ungefär 35 hästar att titta närmare på de två första dagarna på auktionen, men efter att ha besiktat alla fanns det två kvar, förstarankad: nr 256 och andrarankad nr 266 (en hingst e. Django Riff).

Jag lyckades vinna budgivningen på 256! Jag är mycket nöjd med denna och därmed har jag en ny Stall Lagerkrans-häst att presentera:

Emil Avenue som kommer döpas om till Laurentius Da Vici,

en hingst efter Orlando Vici - Änglasjöns Ängla 1.13,2 / 337.800kr

Läs mer om stammen HÄR.

Även Jörgen Westholm hade höga poäng på denna exteriört, vilket var en grundförutsättning för att det skulle bli aktuellt att ropa in denna och sätta i träning hos Jörgen. Utöver detta besiktade och lämnade även Hans-Owe Sundberg goda vitsord om exteriör, uppsyn, temperament osv. på denna jättefina individ.

Så jag uppmanar er att gå med i denna fina hingst!

Läs mer om att köpa andelar i honom HÄR.