Rapporter Laurentius da Vici

Supersnygg

Åker ju med jämna mellanrum upp till gården och pysslar om hästarna och/eller ser dom träna. Idag fick da Vici lite ompyssling i stallet och fick goda (påsk)morötter. Pratade kort med Jörgen som berättade att veterinär kollat upp da Vici, att set såg bra ut och att da Vici kommer gå in och gå ett banjobb på torsdag.

Laurentius da Vici

 

Han ser ruggigt fin ut. Han ser precis ut som jag tänkte mig när jag besiktade och köpte honom på auktionen, riktigt fin exterört, han ser precis ut som jag vill att en travare ska se ut, och jag är så nöjd med den här.

Laurentius da Vici

 

Otroligt fin i kroppen, och en sån härlig personlighet och uppsyn. Alltid glad och positiv. Han är så skön när vi går förbi de andra hagarna (han bor i princip i hagen längst bort från stallet, så det här en hel del vi går förbi) så pumpar han upp sig, gnäggar lite, tar gärna några travsteg för att visa upp sig men är snäll.

Och har ni sett hur han rör sig? Baksteget är så häftigt, precis som jag hade hoppats och trott efter videon på autkionen och vad jag såg på besiktningen.

Länk till film från senaste banjobbet

 

 

Tränar starkt

Jag var idag upp till Team Westholm där David Grundman höll på att förbereda både Allegra och Laurentius da Vici för att gå ett intervallpass idag. 

De värmde upp några varv på rundbanan först och avslutade sedan med 6 intervaller i takrakan.

Ser stark och fin ut och har gjort allt rätt under hela uppträningsperioden. Jörgen kommer inom 1-2 veckor ta in han till banan för att köra ett banjobb och känna att han ligger rätt på det i träningen för att börja snegla mot debut.

Laurentius da Vici

Fler bilder finns i "Galleri da Vici"

Motiverad

Laurentius da Vici har tagit kvalloppet på rätt sätt och känns väldigt motiverad i träningen nu efter kvalet. Han har tränat på och gått blandat i backen och intervaller i takrakan, och går nu fulla 6 intervaller ihop med tävlingshästarna.

Enligt Jörgen, som ni kan se en filmad rapport ifrån på vårt Facebookkonto, så känns han fin och han ser med spänning fram emot i vår när det är dags för debut.

Han har fått en ny skötare, Sanna Gustavsson, sen ett par månader, men har samma hagkompis som tidigare i Minimums. Det funkar bra fortfarande, trots att de är hingstar då de gått ihop sen dag 1 hos Jörgen. da Vici är den lite tuffare av dom två men de är snälla mot varandra.

Kval, E 22/12

Laurentius da Vici genomförde sitt kvallopp under eftermiddagen på Sundbyholmstravet i Eskilstuna.

Som 2-åring ska man springa i ett tempo snabbare än 1.28.

Laurentius da Vici som startade från spår 1 trampade iväg fint och lugnt och sedan så ställde Marcus in klockan på 1.22 och körde i detta jämna tempo hela vägen. Jag såg att da Vici tog i varje gång det kom upp någon utanpå honom som sprang fortare (det var ju bara da Vici som var 2 år). Han tog ett felsteg efter 400 meter men det skyllde Marcus på att banan var lite hård och att han var lite för tungt balanserad fram, men de räddade det på ett steg och sen tyckte Marcus att han kändes fin hela vägen. Som bäst såg det faktiskt ut över mål så han verkar ha tagit åt sig styrke- och konditionsträningen på ett bra sätt.

Nu blir det säkert lite julledigt och sen är det bara att träna på så får vi se hur han utvecklas de närmaste månaderna och om det blir aktuellt med debut framåt våren.

Här ser ni filmen: (Tyvärr fick man ju inte vara på plats och se honom så vi får hålla till godo med att titta på banans film)

 

Till kval, E 22/12

Laurentius da Vici har varit fin i banjobb inne på Romme och kommer nu genomföra sitt kvallopp på Eskilstuna 22 december.

Tråkigt med den här pandemin när man inte kan åka till banan och kolla. Jag är osäker på om det går att se på atg live, annars brukar Sundbyholmstravet lägga ut det i efterhand på sin youtube-kanal iallafall.

Tävlingsstallet

Laurentius da Vici har lämnat förskolan och har nu flyttat till tävlingsstallet. Jag får återkomma om vem som är skötare.

Jag var idag upp till Team Westholm och då fick jag se da Vici ute och jogga lite (tillsammans med Laurentius Allegra). Det såg finfint ut!

Han rör sig jättefint och har ett fint steg och sköter allt precis som han ska.

Allt ser väldigt bra ut och Jörgen Westholm har planer på att kvala honom här under hösten i en del av förberedelserna inför en tidig 3-årsstart.

Nu har han visat hur fin han är och from nu i september så kommer andelspriset bli marknadsmässigt. Läs mer under "Andelar till salu". För er som vill vara med på en riktigt lovande individ så är det läge att slå till! Efter kvalet går priset upp igen.

Fler bilder finns i "Galleri da Vici"

Dunderfin

Jag var idag upp till Westholms gård och kikade på ett banjobb som Laurentius da Vici gick ihop med några av de andra 2-åringarna. Man skulle köra 1.30 / 2000m, det gick lite snabbare och i ca. 500 meter gick det 1.26.

Laurentius da Vici 

Det gjorde da Vici med lätthet och Jörgen som körde sa att han kändes riktigt stark och fin. Den här kan vi få riktigt roligt med och jag filmade förstås, den här gången från en bil som körde mig runt banan så jag kunde filma nära hela turen:

 

 

Priset på andelarna kommer from. 3 augusti vara 12.500kr.

Har lätt för sig

Laurentius da Vici fortsätter att visa fin uppfattning i träning och gör allt lätt och fint. Det är bara trav i honom och han gör allt man begär av honom.

De är nere och kör snabbjobben i 1.35-tempo och allt ser bara bra ut.

Jag var uppe idag och kikade på honom när han var ute och rörde på sig. Han hade gått snabbjobb igår så det blev ett lite kortare pass idag men Peter som visade upp honom körde 2 lite snabbare intervaller med honom på rakan framför kameran efter att han mjukat upp honom lite först. Här nedan ser ni filmen:

Han är dessutom en väldigt trevlig individ och "en skön kille". Han går fortsatt tillsammans med Mini Mums i hagen och de är riktiga kompisar som lekar och busar. Han fick lite morötter för väl uträttat jobb.

Andelar finns till salu för 10.000kr (1/20) - Läs mer här

(Om en månad höjs priset till 12.500)

Fortsatt fin

Laurentius da Vici fortsätter att sköta sig fint i träningen. Han gör allt rätt och har inte missat ett enda pass.

I hagen går han med sin bästa kompis Mini Mums och ibland måste man ju få ta ett smakprov....

Allt bra med honom och det är bara att fortsätta träna på, nu med lite blandad mängd, teknik och styrke-träning.

Fler bilder finns i "Galleri da Vici"

Andelar finns till salu!

1.27

Idag var jag upp till Jörgen Westholm och hälsade på hästarna, speciellt inbjuden då Jörgen gärna ville visa upp hur fin da Vici är, och dessutom nu när vinterpälsen är borta och man kan se hur fin han är.

Jörgen körde några rätvarv på rundbanan vid Knattebo och da Vici, eller Emil som de fortfarande kallar honom i stallet (passande namn då han är lite kulbusig), fick sträck ut lite grann efter 1.30-1.27 i intervallerna. Normalt kör de just nu 1.35 med 2-åringarna. da Vici gör detta med lätthet och har ett härligt vägvinnande steg. Det ser mycket lovande ut så här långt.

Nu måste jag faktiskt slå ett slag för att köpa andelar i honom, det här är en riktigt fin individ med härlig uppsyn och häftigt intryck. Jag måste verkligen rekommendera att köpa in er i honom medans det fortfarande är billigt att köpa in sig i en andel. 

Läs mer om att köpa andelar HÄR.

Jag ställde upp honom och fotade i vårsolen, hur snygg som helst!

Laurentius da Vici

 

Självklart filmade jag dagens intervaller med Jörgen i vagnen, njut av detta: