Här rapporterar vi löpande om vår fina Raja Mirchi-avkomma

Ny tränare

2021-10-18

Efter starten i Eskilstuna tränade Laurentius Allegra på. Dock kändes hon inge bra och Jörgen tyckte vi skulle ställa av henne och sedan testa och se om hon kunde tända till hos någon annan tränare.

Hon fick därefter gå och ta det lugnt i hagen i några veckor och har nu hämtats av Anders Eriksson och bor numera på Menhammar, på Yttersta där även Pasi Aikio huserar, dvs. där Stefan Hultman bedrev verksamhet när det begav sig med alla stjärnor som From Above, Maharajah, Naglo, Jaded, Jacose, Panne de Moteur m.fl.

Anders Eriksson, drygt 30 år, tillhörandes Solvalla och som tidigare hade sin tränarrörelse på Sandemar, uppbackad av Stall SoFo, gör nu en satsning  och kommer hyra det s.k. "Gradlingsstallet" på Yttersta, med 16 boxar till att börja med, men möjlighet finns att växa där vilket inte var fallet på Sandemar.

Anders Eriksson har varit en av Sveriges mest lovande talanger. Han är i princip född in i travsporten och växte upp med Stig H Johansson som granne, och med en mamma som jobbade åt Stig H så var han som ung kille i princip bofast på Stora Alby. Pappa är Ulf Eriksson, som vi känner som en vass kusk nuförtiden och i släkten finns även en viss Örjan Kihlström.

Anders har jobbat åt Stig H, varit i USA hos Bernie Norén, en svänh hos Stefan Hultman och innan han blev egen tränare avverkade han sina sista lärlingsår hos Svante Båth.

Anders har även förärats med i princip alla stipendium man kan få i sporten och ingår nu senast i satsningen ATG talang, där de coachas av bla. Hasse Backe, men även inom marknadsföring, kost och träning.

Det känns spännande med ett riktigt framtidsnamn på Solvalla och det ska bli både kul och spännande att följa honom och Allegras framfart den närmaste tiden.

Allegra har ju varit ur träning i 1,5 månad, vilket var behövligt efter att ha varit igång i 2 år utan någon större paus, så nu får Anders testa henne med sitt träningsupplägg och så får vi se vart det ber vägen.

De ska få installera sig i lugn och ro men inom kort åker jag ut till gårdenoch då får ni rapport och bilder mm.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)