Här rapporterar vi löpande om vår fina Raja Mirchi-avkomma

Eskilstuna 10/8

2021-08-10

Vi åkte förstås till Sundbyholm och kikade på Laurentius Allegra i hennes start under kvällen.

Såg att hon var anmäld barfota runt om och med jänkarvagn när vi kom till banan, så då förstod man att idag skulle det inte köras "snyggt" utan nu skulle hon verkligen vara med och tävla.

David var ute och värmde, och allt såg riktigt fint ut. Travade perfekt och hade en fin utstrålning.

Laurentius Allegra

 

Hon såg fortsatt fin ut innan loppet och provstarterna var till full belåtenhet.

Allt flöt på bra i starten och David och Allegra kom ned fint i 2a spår och det gick inte alltför fort första 1300 metrarna. Första 1000 öppnades på 1.17,2.

David laddade loss från sin position 4e utvändigt 900 kvar och körde för fullt i 3e spår från 800 kvar och ett tag trodde man att de skulle svepa fältet men 400 kvar tog speeden slut. Allegra gick 1.12,5 i 500 meter (mellan 800-300 kvar) men stumnade sedan rejält och joggade med till en 7e plats på 1.17,7 och tjänade 2.000kr. Vann loppet gjorde de på 1.16,7.

Laurentius Allegra

Det var väl helt rätt att ladda i ett sånt här lopp, det är ju egentligen bara seger, eller 2a-plats, som räknas. Men det är inte Allegras melodi att gå först i 3e spår i 8-900 meter. Hon har hittills visat att hon har En speed, och som kanske räcker i 3-400 meter, så hon kommer verkligen behöva ett "perfekt lopp" för att räcka hela vägen till pallplatser, favortiscenariot är nog innerspår och att det öppnar upp sig på bortre lång eller ingången till sista sväng där hon får smyga med i rygg runt kurvan och egen attack först in mot eller på upploppet, eller bara smyga med på innerspår och hoppas att alla andra viker ut, kommer bort och att hon kan springa rakt fram på innerspår utan störningar eller hästar framför som "dalar bakåt i fältet", men det händer ju sällan så man får ha tålamod helt enkelt. :-)

Laurentius Allegra

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)