Här rapporterar vi löpande om vår fina Raja Mirchi-avkomma

Bollnäs 17/7

2021-07-17

Laurentius Allegra startade på Bollnäs så jag och barnen passade på att ta en lite semesterweekend.

Vi startade med att hälsa på Laurentius da Vici som står som konvalescent hos Irene i Örbyhus. Han blev omklappad, fick mysa lite med barnen och fick ett gäng med morötter där han står på box hela dagarna. Han var dock glad och pigg ändå.

Sen åkte vi upp norr om Bollnäs till Orbaden, vad ska man kalla det "en kurort"?, med fin lång sandstrand utmed Ljusnan som bjöd på härligt vatten att bada i.

Incheckning på hotell, dusch, ombyte, lite dryck och snacks i hotellbaren, barnen han springa av sig med lite kurragömma i hotell-lobbyn innan det bar iväg till travet där vi knackade på porten och var de första som gick in på banan där hästarna höll på att värma upp. Härligt att man kan åka på trav igen! Men synd att man inte får komma in på stallbacken och känna den riktiga pulsen men men det kommer nog snart det med hoppas jag.

Vi hann med att ta en hamburgare på sommarverandan innan det var dags för värmning för Laurentius Allegra.

Laurentius Allegra

Hon såg fin och smidig ut, utan att glänsa vilket inte är så konstigt då hon haft en tävlingspaus på ett par månader, och travet fanns inget att klaga på i mina ögon.

Till defileringen hade Ulf Ohlsson slängt sig upp i vagnen.

Allt såg fortsatt bra ut i provstart och inför loppet där Allegra startade från spår 7 i volten (springspår). (Jag hade gjort en liten "spelkupp" där jag tidigt spelade V65 med ett större system och Allegra som spik, det gjorde att hon länge var favorit på V65 och därmed plockar många med henne på sina system för man plockar ju inte bort en favorit. Därmed höll hon sig länge som streckfavorit, det var bara sista timmarna som de 3 som blev streckad mer än henne kom ifatt och förbi på strecklistan. Detta för att de andra skulle ha lite respekt för henne och kanske att Ulf skulle få vara lite i fred OM han skulle hamna i ledningen från springspår, vilket var mer en dröm än realistiskt på förhand)

I starten träffade Ulf perfekt från sitt springspår och ekipaget kom iväg överraskande bra och drömmen om ledningen fanns där några sekunder.

Risken är ju också att man blir hängandes i tredjespår men Ulf efter att spetschansen var borta in mot första sväng så kom de ner väldigt bra i andra ytter. 500: 18,9, Jörgen Westholm skickar fram sin Silverette till dödens och 1000: 17,8.

Laurentius Allegra

12-1300 meter från mål skruvas tempot upp rejält och täten går 1.14  hela vägen in i mål och det var inte Allegra förberedd för, speciellt inte efter att ha lagt en speed från början. De framför i andra spår tröttna också och hon dras tillbaka lite, men hon hade inte några krafter kvar ändå så det spelade inte så stor roll. Positivt var travet som såg väldigt bra ut hela vägen!

Därefter blev det lite mat på stan innan sängen på hotellrummet drog för oss alla, barnen var starka - peppade för söndan då det var Furuvik (utanför Gävle) med djurpark, nöjespark och badland som hägrade.

Det blev en bra helg och jättekul att äntligen få gå på trav igen och se sin egna starthäst! ++++

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)