Här rapporterar vi löpande om vår fina Raja Mirchi-avkomma

Till Start, Rä 19/4

2021-04-14

 

Jörgen har anmält Laurentius Allegra till Rättvik 19/4, det är en breddloppsdag och syftet är att ge Allegra ett "enkelt" lopp, där hon förhoppningsvis ska vara med och göra upp om det i ett led i träningen att tävla. Bygga upp självkänslan när hon nu gör det så bra och verkligen kämpar och håller ihop det så fins, med en seger så skulle självförtroendet växa och därmed skulle hon förmodligen ta ytterligare ett steg i utvecklingen. 

Loppet är en spårtrappa och hon fick spår 10 (perfekt) och så blir det Jörgens lärling William Ekberg i sulkyn (duktig!) och hon bör bli ganska klar favorit i loppet. Allegra är anmäld barfota runt om - vet inte om det blir så, Jörgen sa ingenting om det. (19/4: Hon kommer gå med skor runt om.)

Jag tycker mig se att (4) är snabb ut, och är min spetsfavorit, men i de här loppen brukar det bli lite körning så det kommer säkert vara några som provar framåt tidigt. (8) har mycket fart i benen men är också väldigt osäker och galoppen ligger till hands hela tiden (framförallt i kurvorna). Har nu varit ifrån ett tag och har de hittat nyckeln till galopperna så har den fart att vara med där framme. (6) har ett par lopp i kroppen och kanske är i ett läge som Allegra och har den utvecklats av dessa lopp så är den också med som en platsaspirant. I övrigt ser jag inte något speciellt hot på förhand.

Skulle tro att blir det stiltje tidigt i loppet kommer William köra fram och överta ledningen, men mest troligt kommer han nog avvakta till 6-700 kvar innan han kör framåt.

Travronden (spik på Allegra):

 

ATG.SE:

 

dalatravet.se:

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)