Här rapporterar vi löpande om vår fina Raja Mirchi-avkomma

Dräktig Nuncio

Laurentius Allegra har slagit rekord! Under betäckningssäsongen så är hon kollad 25 (tjugofem!) gånger, vilket är rekord på Ekeby Gård. Både hon och Malvha Ha som kom samtidigt i vintras har följt samma schema och är båda alltså kollade 25 gånger.

 

Det började med att hon hade ett ägg som det efter ett tag gick att seminera på, men hon släppte aldrig ägget...... så hon kollades och kollades *skratt*

Jaja, till slut så inseminerade hon på ett nytt fint ägg den 9 och 11 juni och är idag konstaterat dräktig med Nuncio.

Jag gillar att vi har 5+6 på stoet Rosemary!

Laurentius Allegra 

Jag besökte henne igår med lite morötter och hon är Så fin, blank och lyster i päls och man, trivselfläckar och med mycket energi. Jätteglad när man kommer på besök och har (kanske beror på hormonerna nu när hon blivit dräktig) faktiskt fått lite temperament och börjat tuffa till sig mot de andra märrarna och har nu börjat, precis som Veloce, att mota undan de andra märrarna när jag kommer med morötter och säger till dom att -det här är min husse och mina morötter! *skratt*

Laurentius Allegra

Nu kommer hon kollas efter drygt 30 dagar igen, alltså omkring 11 juli och ser allt bra ut även då är det beräknad fölning omkring 11 maj nästa år!

 

 

Till avel

Anders Eriksson har kört ett par jobb med Laurentius Allegra och hon känns precis som innan snabbjobbet.

Han rekommenderar oss att avsluta tankarna på en tävlingskarriär och ställa henne i avelsboxen.

Laurentius Allegra 

Andelsgänget tog ett snabb beslut att har nu två tränare gett samma rekommendation så är det ingen idé att kämpa vidare, så det får bli att åka "hem" till Ekeby Gård och gå i hagen med mamma Laurentius Veloce.

Transport sker veckan efter nyår och partner till Allegra 2022 blir Nuncio. Jag har verkligen gillat många avkommor till Nuncio på auktionerna de sista två åren, så det ska bli spännande!

Snabbjobb, S 15/12

Laurentius Allegra var idag inne på Solvalla och gick ett snabbjobb. I träning i lugna tempon har hon kännts väldigt stark och rejäl och kommit in med låg puls efter jobben så det fanns förhoppningar om ett fint jobb.

 

Länk till YouTube

Det blev en liten galopp in i första sväng och travet flöt inte så bra resten av jobbet heller, men det blev 19/1640m med 18 sista varvet, kom in med 87 i puls vilket var lägre än sparringpartnern som ändå sprungit in 200.000kr och håller V75-klass så styrkan och konditionen finns där.Anders Eriksson var dock inte nöjd och fick lite att klura på.

Laurentius Allegra

I full träning

Laurentius Allegra har nu varit hos Anders Eriksson i en dryg månad och hon kommer mer och mer upp i kondition igen och ska from. den här veckan börja träna med starthästarna.

Hon ser väldigt fin och välmående ut, hennes skötare Elin har satt henne i fint skick redan på denna korta stund och hon har fått en ny kompis i 2-åriga stoet With Wings som det funkar väldigt bra ihop med, de har blivit verkliga kompisar på den här korta stunden.

Allt väl i träningen där Anders tycker sig märka att hon gillar och funkar bättre med backträning än med rakbaneintervaller. Hur som helst sp sköter hon sig bra, hon är ju enkel och snäll att hålla på med och följer ni Anders Instagramkonto så ser ni henne emellanåt på bilder och filmer där.

Ny tränare

Efter starten i Eskilstuna tränade Laurentius Allegra på. Dock kändes hon inge bra och Jörgen tyckte vi skulle ställa av henne och sedan testa och se om hon kunde tända till hos någon annan tränare.

Hon fick därefter gå och ta det lugnt i hagen i några veckor och har nu hämtats av Anders Eriksson och bor numera på Menhammar, på Yttersta där även Pasi Aikio huserar, dvs. där Stefan Hultman bedrev verksamhet när det begav sig med alla stjärnor som From Above, Maharajah, Naglo, Jaded, Jacose, Panne de Moteur m.fl.

Anders Eriksson, drygt 30 år, tillhörandes Solvalla och som tidigare hade sin tränarrörelse på Sandemar, uppbackad av Stall SoFo, gör nu en satsning  och kommer hyra det s.k. "Gradlingsstallet" på Yttersta, med 16 boxar till att börja med, men möjlighet finns att växa där vilket inte var fallet på Sandemar.

Anders Eriksson har varit en av Sveriges mest lovande talanger. Han är i princip född in i travsporten och växte upp med Stig H Johansson som granne, och med en mamma som jobbade åt Stig H så var han som ung kille i princip bofast på Stora Alby. Pappa är Ulf Eriksson, som vi känner som en vass kusk nuförtiden och i släkten finns även en viss Örjan Kihlström.

Anders har jobbat åt Stig H, varit i USA hos Bernie Norén, en svänh hos Stefan Hultman och innan han blev egen tränare avverkade han sina sista lärlingsår hos Svante Båth.

Anders har även förärats med i princip alla stipendium man kan få i sporten och ingår nu senast i satsningen ATG talang, där de coachas av bla. Hasse Backe, men även inom marknadsföring, kost och träning.

Det känns spännande med ett riktigt framtidsnamn på Solvalla och det ska bli både kul och spännande att följa honom och Allegras framfart den närmaste tiden.

Allegra har ju varit ur träning i 1,5 månad, vilket var behövligt efter att ha varit igång i 2 år utan någon större paus, så nu får Anders testa henne med sitt träningsupplägg och så får vi se vart det ber vägen.

De ska få installera sig i lugn och ro men inom kort åker jag ut till gårdenoch då får ni rapport och bilder mm.

Eskilstuna 10/8

Vi åkte förstås till Sundbyholm och kikade på Laurentius Allegra i hennes start under kvällen.

Såg att hon var anmäld barfota runt om och med jänkarvagn när vi kom till banan, så då förstod man att idag skulle det inte köras "snyggt" utan nu skulle hon verkligen vara med och tävla.

David var ute och värmde, och allt såg riktigt fint ut. Travade perfekt och hade en fin utstrålning.

Laurentius Allegra

 

Hon såg fortsatt fin ut innan loppet och provstarterna var till full belåtenhet.

Allt flöt på bra i starten och David och Allegra kom ned fint i 2a spår och det gick inte alltför fort första 1300 metrarna. Första 1000 öppnades på 1.17,2.

David laddade loss från sin position 4e utvändigt 900 kvar och körde för fullt i 3e spår från 800 kvar och ett tag trodde man att de skulle svepa fältet men 400 kvar tog speeden slut. Allegra gick 1.12,5 i 500 meter (mellan 800-300 kvar) men stumnade sedan rejält och joggade med till en 7e plats på 1.17,7 och tjänade 2.000kr. Vann loppet gjorde de på 1.16,7.

Laurentius Allegra

Det var väl helt rätt att ladda i ett sånt här lopp, det är ju egentligen bara seger, eller 2a-plats, som räknas. Men det är inte Allegras melodi att gå först i 3e spår i 8-900 meter. Hon har hittills visat att hon har En speed, och som kanske räcker i 3-400 meter, så hon kommer verkligen behöva ett "perfekt lopp" för att räcka hela vägen till pallplatser, favortiscenariot är nog innerspår och att det öppnar upp sig på bortre lång eller ingången till sista sväng där hon får smyga med i rygg runt kurvan och egen attack först in mot eller på upploppet, eller bara smyga med på innerspår och hoppas att alla andra viker ut, kommer bort och att hon kan springa rakt fram på innerspår utan störningar eller hästar framför som "dalar bakåt i fältet", men det händer ju sällan så man får ha tålamod helt enkelt. :-)

Laurentius Allegra

Till Start, E 10/8

Jörgen var nog lite besviken på henne i senaste loppet och har kollat igenom henne med veterinär efteråt men utan att hitta något. Hon fick ta det lugnt några dagar och har sedan fått träna på för fullt.

Börjar bli lite dåligt med poäng och då blir det svårt att "välja" vilka lopp man vill vara med i, så vi testar ett "breddlopp" den här gången för att förhoppningsvis få lite enklare motstånd och därmed kunna få med oss en drös med poäng (seger skulle ge 400p och en 2a-plats 200p). Hon tappar ju sin 4e plats från Bollnäs och 115 poäng så för att få mer poäng så krävs en 1a eller 2a plats.

Här kommer startlistan med lite analys.

Struken: 8

Som jag ser det så bör Allegra, som är bättre än hon hittills visat, kunna ta sin första seger. Dock är hon beroende av hur  loppet blir kört, position och löpningsförlopp. Men det är ingen av de andra som är någon "hjälte" till slut och det verkar inte finnas någon som är på "uppgång" med dolda resurser. Finns förstås möjlighet att "ingen" gör något i loppet och att ledaren får bestämma och håller undan, men jag tror att sitter bara Allegra och David Grundmann (lärling hos Jörgen med toppform i vagnen i år) vettigt till i sista sväng så ska de kunna tugga ner de andra.

Kom igen nu Allegra!

Joggade

Laurentius Allegra

Jag var idag upp till Westholms gård med lite morötter till Laurentius Allegra. Hon stod inne när jag kom, de skulle ut och jogga henne, så jag pysslade om henne lite innan hon skulle ut och jogga.

Hon joggade lite lätt i rygg på en annan häst i den mjuka fina takraken hos JW, skönt också att få vara i skuggan när det är så varmt.

Jag filmade några sekvenser från takrakan så ni ser hur det ser ut. Det är mjuk, djup sand som de får träna styrka och kondition i. Det tar bra även fast man kör långsamt! Bra och skonsamt för hästarna +

 

Bollnäs 17/7

Laurentius Allegra startade på Bollnäs så jag och barnen passade på att ta en lite semesterweekend.

Vi startade med att hälsa på Laurentius da Vici som står som konvalescent hos Irene i Örbyhus. Han blev omklappad, fick mysa lite med barnen och fick ett gäng med morötter där han står på box hela dagarna. Han var dock glad och pigg ändå.

Sen åkte vi upp norr om Bollnäs till Orbaden, vad ska man kalla det "en kurort"?, med fin lång sandstrand utmed Ljusnan som bjöd på härligt vatten att bada i.

Incheckning på hotell, dusch, ombyte, lite dryck och snacks i hotellbaren, barnen han springa av sig med lite kurragömma i hotell-lobbyn innan det bar iväg till travet där vi knackade på porten och var de första som gick in på banan där hästarna höll på att värma upp. Härligt att man kan åka på trav igen! Men synd att man inte får komma in på stallbacken och känna den riktiga pulsen men men det kommer nog snart det med hoppas jag.

Vi hann med att ta en hamburgare på sommarverandan innan det var dags för värmning för Laurentius Allegra.

Laurentius Allegra

Hon såg fin och smidig ut, utan att glänsa vilket inte är så konstigt då hon haft en tävlingspaus på ett par månader, och travet fanns inget att klaga på i mina ögon.

Till defileringen hade Ulf Ohlsson slängt sig upp i vagnen.

Allt såg fortsatt bra ut i provstart och inför loppet där Allegra startade från spår 7 i volten (springspår). (Jag hade gjort en liten "spelkupp" där jag tidigt spelade V65 med ett större system och Allegra som spik, det gjorde att hon länge var favorit på V65 och därmed plockar många med henne på sina system för man plockar ju inte bort en favorit. Därmed höll hon sig länge som streckfavorit, det var bara sista timmarna som de 3 som blev streckad mer än henne kom ifatt och förbi på strecklistan. Detta för att de andra skulle ha lite respekt för henne och kanske att Ulf skulle få vara lite i fred OM han skulle hamna i ledningen från springspår, vilket var mer en dröm än realistiskt på förhand)

I starten träffade Ulf perfekt från sitt springspår och ekipaget kom iväg överraskande bra och drömmen om ledningen fanns där några sekunder.

Risken är ju också att man blir hängandes i tredjespår men Ulf efter att spetschansen var borta in mot första sväng så kom de ner väldigt bra i andra ytter. 500: 18,9, Jörgen Westholm skickar fram sin Silverette till dödens och 1000: 17,8.

Laurentius Allegra

12-1300 meter från mål skruvas tempot upp rejält och täten går 1.14  hela vägen in i mål och det var inte Allegra förberedd för, speciellt inte efter att ha lagt en speed från början. De framför i andra spår tröttna också och hon dras tillbaka lite, men hon hade inte några krafter kvar ändå så det spelade inte så stor roll. Positivt var travet som såg väldigt bra ut hela vägen!

Därefter blev det lite mat på stan innan sängen på hotellrummet drog för oss alla, barnen var starka - peppade för söndan då det var Furuvik (utanför Gävle) med djurpark, nöjespark och badland som hägrade.

Det blev en bra helg och jättekul att äntligen få gå på trav igen och se sin egna starthäst! ++++

Till Start, Bs 17/7

Laurentius Allegra var inte som bäst senast utan att Jörgen har kunnat hitta någon speciell förklaring eller fel på henne. Hon har fått träna på ordentligt och känns fin i träning.

Jag har varit uppe några gånger och pysslat om henne och hon har varit pigg och glad.

Hon har varit redo för start ett tag men det har funnits lite dåligt med passande lopp men på lördag är det dags (inte trodde man att hon var en "lördagshäst" redan! *skratt*) på Bollnäs som är kvällsbana då V75 går på Årjäng.

 

På pappret är det ett väldigt jämnt lopp. Jag ser ingen som sticker ut och programmet har Allegra som 4:e rankad.

Jörgen skriver på sin hemsida: Har inte startar på ett tag, men känns fin i träningen. Kan dock behöva lopp innan hon är i toppform.

Eftersom Jörgen har två hästar i loppet (han kör själv Silverette) så får vi Ulf Ohlsson i sulkyn igen. De verkade trivas fint ihop senast.

Allegra gick ju barfota fram senast men det blir nu skor runt om och de startar från spår 7 i volten, springspår och det blir en liten utmaning att hamna vettigt på det därifrån. Jag ser ingen klar spetsfavorit, fördel 1 och 6 på spåren.

Lite kommentarer om motståndarna:

(1) Provas säkert för spets, kan en 16-tid, nytt: Barfota bak

(2) liten galopprisk, tas iallafall lugnt från start

(3) nytt: barfota bak

(5) inte helt oäven, gått 14,5 sista 1000 efter 3e spår och dödens

(6) förbättrad senast (dock tidig galopp och man ska inte övervärdera)

(8) Tyskimport, 2a starten i ny regi, kördes optimistiskt i regidebuten

(9) gjorde det fina resultatet från spets i jänkarvagn, ska inte övervärderas

Dessa står med 20m tillägg:

(10) formintryck senast i överpacat lopp, avslutade 14,5 sista 1000

(12) Statistisk med och gör upp om segern

(13) Började positivt hos PU, inte samma nivå än i ny regi,  bara om bättring!

(14) Positiv senast, nytt: Barfora RO, bästa tidsranken, bra statistik

Det gör att jag tror att dessa gör upp om de främsta placeringarna:

Utan inbördes ranking: 1, 5, 7, 10, 12, 14 

Framkommer något nytt på lördag informerar jag via Facebook.

Ranking Travronden: 12-14-8-10 (har med alla hästarna på systemet)

Tidningen Hela Hälsingland: 12-10-1-7-8

Dagens Spel (ATG): 12-14-2-8-7-10