Här rapporterar vi löpande om vår fina Raja Mirchi-avkomma

Banjobb Ro

I torsdags var Allegra inne på Romme och gick ett banjobb. Hon fick gå 1.19/2100 meter och det var bra ork i henne, men kanske att hon behöver lite mer styrka i sig innan det är dags för debut. Så lite träning till blir det.

Idag var jag upp till Team Westholm och fick då se Allegra ute och jogga (tillsammans med Laurentius da Vici) för att jogga bort stleheten efter banjobbet i torsdags. Jag tyckte det så fint ut och att hon rörde sig bra.

Efteråt fick hon morötter och så borstade jag henne medans hon stod i solariet.

Fler bilder finns i "Galleri Allegra"

Tränar på fint

Allt är bra med Laurentius Allegra efter kvalloppet och hon fortsätter träna på med mycket styrketräning. Hon blir bara starkare och starkare, och finare och finare. Hon får fortsätta så i några veckor till och sen kommer Jörgen testa henne i ett banjobb för att se hur hon ligger till.

Laurentius Allegra

Hon är fin i kroppen och ser välmående och fin ut.

Kvallopp, G 2/7

Idag var det dags för Laurentius Allegra att genomföra sitt kvallopp.

 

Hon genomförde kvalloppet på ett godkänt sätt på tiden 1.20,2 / 2140m med 17,5 sista varvet med ett kort galoppinslag som Jörgen tog på sig. Allegra kändes fin och travade fint hela vägen. 

Här kommer loppet som Gävletravet har på sin Youtube kanal:

 

 

Jörgen var nöjd med hur hon skötte sig även om han kände att det fattades lite i henne så det blir ytterligare några veckors träning och sen ett banjobb för att se hur hon ligger till, dvs. om hon är redo för att börja tävla.

Hon har utvecklats väldigt fint det senaste halvåret och förra årets sommarlov gjorde verkligen nytta. Nu får Jörgen finslipa det sista så ser vi fram emot en spännande höst.

Gävle 2/7 - Kval

Laurentius Allegra har haft en brant utvecklingskurva det senaste halvåret och är nu redo för kval. Hon är stark och rejäl och har gått nåt 1.20-jobb hemma på gården utan att pressas. 

Hon brottades tidigare med att få travet att flyta men med styrkan som kommit med träningen orkar hon nu hålla ihop aktionen på ett bra sätt.

Hon är riktigt fin i kroppen och har verkligen lyster i pälsen för dagen och ser allmänt väldigt välmående ut. Fler bilder finns i "Galleri Allegra"

 

Kvalloppet startar 15.40 och kan ses efteråt på Gävletravetes Youtubekanal

Det är fyra 3-åriga ston med i kvalloppet: Startlista

 

Stark o fin

Efter hennes lilla förkylning som snabbt gick över så har hon tränat jättefint, är stark och rejäl i träningspassen och gick den här veckan ett banjobb hemma på gården där hon var riktigt fin enligt Jörgen.

Några pass till inanför västen och hon känns lika fin så är det dags att anmäla henne till kvallopp!

Tänk att den här lilla tjejen är redo för att börja tävla! 

Jag var upp till gården idag med lite lördagsgodis till hästarna och Allegra är precis som sin mormor och sin mamma väldigt social och står gärna och myser långa stunder.

Fler bilder finns i "Galleri Allegra"

 

Lite förkyld

Laurentius Allegra har utvecklats väldigt fint i början av det här året och låg så bra till så det var dags för ett första banjobb.

Tyvärr blev Allegra lite förkyld i början av den här veckan och får istället vila lite. Vilket jag i och för sig gillar. Det är nyttigt att få en liten vilopaus, hon har ändå varit igång väldigt länge utan stopp så jag tycker det kom lägligt faktiskt. Nu får hon vila lite, sen är det dags att börja trimma henne mot kval, som enligt min känsla skulle kunna ske i augusti/september. Vi ska vara införstådda med att för henne så kommer det vara 4-års-säsongen som kommer vara den mest intressanta. Hon är lite sen så i år får vara lite grann att vara med och lära sig.

Jag var upp och hälsade på henne idag och hon var glad och fick lite goda morötter av mig i hagen. 

Starkare

Laurentius Allegra känns starkare och starkare för varje pass och hon tränar nu med gårdens starthästar i intervallerna i takrakan hos Jörgen. Jörgen är supernöjd med takrakan som gör att han kan träna ordentligt i alla väder, speciellt den här vintern som varit bedrövlig.

Jag var idag upp till gården och fick följa med på ett träningspass. jag åkte med i rockard och filmade. Både Valiant och Allegra var med i samma träningspass så det var kul att se dem på nära håll in action.

Så här såg det ut för Allegra´s del:

 

 

Fortsätter det på den inslagna vägen så blir det nog att testa henne i jobb inne på tävlingsbanan med sulky i slutet av april för att se hur hon känns.

1.28

Jag var idag upp till Team Westholm och hälsade på. Jag hade med mig videokameran och filmade Laurentius Allegra när hon värmde upp och sedan tränade på rundbanan. Rapport från Jörgen i slutet på filmen.

Efteråt fick hon som vanligt efter duschen stå i solariumet och bli torr och varm, ingen rolig höst och vinter för hästarna, när det är så blött och geggigt.

Hon fick lite morötter i belöning och så borstade jag henne ren och fin.

Känns fin

Jag var idag upp till Jörgen Westholm och hälsade på hästarna. Det är fin service hos Jörgen och han hade sett till att alla hästarna skulle komma ut på banan och visa upp sig, men idag blev det för mycket till och med för mig när alla tre hästarna var ute samtidigt på banan så jag fick bara med två av dom på film, speciellt som Allegra bara var ute på banan 2 varv och sedan joggade vidare till Jörgens berömda takrak för ett par intervaller i djupsanden där. tyvärr hann jag inte fram så jag kunde få bilder eller film på henne där heller....jag får göra ett nytt besök runt Trettondagen så ni får se henne!

Skötaren, Matilda, var iallafall väldigt nöjd med hur hon kändes, hon travade jättefint och skötte sitt träningspass på bästa sätt.

Tyvärr hade hon för någon vecka sedan fått en spark på frambenet så hon hade ett litet sår där efter en brodd och var lite svullen men det försvinner nog ganska fort.

Efteråt fick hon en dusch och när jag kom till stallet så fick hon ställa sig i deras solarium för att bi torr och varm. Jag passade på att ge henne morötter och stå och prata med henne, hon är fin, och snäll! Matilda gillar henne för hon har lite attityd och kan vara lite kaxig ibland men alltid snäll. Och alltid glad och positiv samtidigt som hon är lugn och trygg. Hon har fått sova inomhus de senaste två veckorna och det trivdes hon tydligen väldigt bra med för hon sov och gottade sig i boxen nåt väldigt sa Matilda.

Gott Nytt År önskar jag alla inblandade!

Fin utveckling

Jag var idag upp till Jörgen Westholms gård och fick se Laurentius Allegra vara ute och jogga lite på rundbanan.

Hon har grovnat i och ser väldigt maffig ut.

Banan var riktigt kladdig och tung att springa på men Allegra såg väldigt spänstig ut tycker jag.

Jag filmade en sekvens och den ser ni här:

Hon finns ju nu på Kängsbo, i tävlingsstallet, och nu är allt på lite mer allvar, och det märks att hon utvecklas positivt av det. Efteråt fick hon en dusch och hos Westholm får ju hästarna stå i solarium efteråt för att hålla värmen och bli torra.

Jag passade på att borsta henne fin när hon torkat tillräckligt mycket och så fick hon en massa smaskiga morötter av Kalle.

Allt väl och det är bara att träna på här under vintern så får vi se hur hon utvecklas.