Här rapporterar vi löpande om vår fina Raja Mirchi-avkomma

1.28

Jag var idag upp till Team Westholm och hälsade på. Jag hade med mig videokameran och filmade Laurentius Allegra när hon värmde upp och sedan tränade på rundbanan. Rapport från Jörgen i slutet på filmen.

Efteråt fick hon som vanligt efter duschen stå i solariumet och bli torr och varm, ingen rolig höst och vinter för hästarna, när det är så blött och geggigt.

Hon fick lite morötter i belöning och så borstade jag henne ren och fin.

Känns fin

Jag var idag upp till Jörgen Westholm och hälsade på hästarna. Det är fin service hos Jörgen och han hade sett till att alla hästarna skulle komma ut på banan och visa upp sig, men idag blev det för mycket till och med för mig när alla tre hästarna var ute samtidigt på banan så jag fick bara med två av dom på film, speciellt som Allegra bara var ute på banan 2 varv och sedan joggade vidare till Jörgens berömda takrak för ett par intervaller i djupsanden där. tyvärr hann jag inte fram så jag kunde få bilder eller film på henne där heller....jag får göra ett nytt besök runt Trettondagen så ni får se henne!

Skötaren, Matilda, var iallafall väldigt nöjd med hur hon kändes, hon travade jättefint och skötte sitt träningspass på bästa sätt.

Tyvärr hade hon för någon vecka sedan fått en spark på frambenet så hon hade ett litet sår där efter en brodd och var lite svullen men det försvinner nog ganska fort.

Efteråt fick hon en dusch och när jag kom till stallet så fick hon ställa sig i deras solarium för att bi torr och varm. Jag passade på att ge henne morötter och stå och prata med henne, hon är fin, och snäll! Matilda gillar henne för hon har lite attityd och kan vara lite kaxig ibland men alltid snäll. Och alltid glad och positiv samtidigt som hon är lugn och trygg. Hon har fått sova inomhus de senaste två veckorna och det trivdes hon tydligen väldigt bra med för hon sov och gottade sig i boxen nåt väldigt sa Matilda.

Gott Nytt År önskar jag alla inblandade!

Fin utveckling

Jag var idag upp till Jörgen Westholms gård och fick se Laurentius Allegra vara ute och jogga lite på rundbanan.

Hon har grovnat i och ser väldigt maffig ut.

Banan var riktigt kladdig och tung att springa på men Allegra såg väldigt spänstig ut tycker jag.

Jag filmade en sekvens och den ser ni här:

Hon finns ju nu på Kängsbo, i tävlingsstallet, och nu är allt på lite mer allvar, och det märks att hon utvecklas positivt av det. Efteråt fick hon en dusch och hos Westholm får ju hästarna stå i solarium efteråt för att hålla värmen och bli torra.

Jag passade på att borsta henne fin när hon torkat tillräckligt mycket och så fick hon en massa smaskiga morötter av Kalle.

Allt väl och det är bara att träna på här under vintern så får vi se hur hon utvecklas. 

Positivt

Laurentius Allegra har joggat på och har tränat på ordentligt nu i några veckor och det låter positivt än så länge.

Jag var uppe idag och såg henne träna några varv på banan med Jimmy Dahlman, som precis börjat jobba hos Jörgen, i vagnen och travet ser mycket bättre ut nu.

Jörgen kom förbi så vi hoppade in i en bil och åkte med runt banan och kikade, Jörgen visade att hon rör höger bak lite konstigt, dels viker hon in det benet lite inunder sig när hon sätter i foten i marken och dels så vrider hon kotan/hoven lite inåt, ungefär som att man vore kobent på ett ben. Jörgen har satt på henne specialskor för att hjälpa henne att röra benet mer rätt och när hon är fokuserad så ser det riktigt bra ut. Det blir även helstängt huvudlag framöver för att hon ska vara just fokuserad.

I övrigt ser hon väldigt fin ut i kroppen och efter att hon fått duscha och barnen borstat henne så tog vi nån bild på henne så ni ser hur hon ser ut för dagen, riktigt fin.

Fler bilder finns i "Galleri Allegra"

Igång igen

Laurentius Allegra fick ca 2,5 månaders sommarlov och har fått växa i lugn och ro och jag tycker att hon har blivit riktigt fin i kroppen.

Laurentius Allegra

Hon hörde när jag kom och kom direkt fram och hälsade, hon fick förstås massa mumsiga morötter och kärlek. Sen försökte jag fota henne lite, men som vanligt så gick hon bara fram till mig hela tiden, det är svårt att få några uppställda bilder på henne, men jag fick nån iallafall.

Dom går i fin miljö uppe hos Jörgen och har det bra. 

Det är en fin häst det här tycker jag, men man är ju lite partisk. 

 

Hon har som sagt börjat träna igen efter sitt sommarlov om ännu bara i låga farter. Hon var lite stel och kantig till att börja med men hon blir mjukare för varje pass hon gått. Hon får fortsätta träna på lite lugnt och fint, vi ska inte köra på för hårt för tidigt, vilket var misstaget vi gjorde med mamman (Veloce). Jörgen säger också att det är en häst som kommer behöva lite mer tid på sig än de andra så vi tar det piano!

Fortsättning följer.....

Sommarlov

Laurentius Allegra har nu tagit sommarlov och får gå på sommarbete över sommaren för att växa färdigt.

Hon kommer därmed inte finnas med på Jörgens unghästkväll.

Allegra kommer gå kvar uppe / i närheten av Jörgen så han kan hålla koll på hennes utveckling. Jätteskönt att det fanns möjlighet att släppa ut henne och bara låta henne vara över sommaren, det kommer vara det absolut bästa!

Ses & Hörs!

Tränat på

I ren terapi så åkte jag upp till Laurentius Allegra idag. Tog med mig borstar, pälsglans och hovbalsam samt morötter och tog hand om Allegra.

Hon hade en weekend i hagen, och låg i gräset när jag kom, med sina kompisar så jag hämtade in henne från hagen och fick nån timme mys med henne.

Hon såg fin ut, har växt mycket och är lite gallig i bakknäna. Jörgens veterinär har kollat upp henne men det beror helt enkelt på att hon växer mycket för tillfället (nu när värmen kommit så brukar de kunna skjuta till i växten).

Planen har ju hela tiden varit att ge henne ett sommarlov och släppa ut henne på sommarbete. Dels för att hon är född sent och kommer behöva lite mer tid än de andra och dels för att hon ska få växa in i kroppen ordentligt utan att pressas i träning. Har börjat prata kring detta med Jörgen och vi får se när och vart det blir.

Hon ser fin ut och håller på att släppa vinterpälsen mer och mer.

Hon var sen ivrig att komma tillbaka till hagen och sina kompisar.

Börjat jogga igen

 

Laurentius Allegra blev lite gallig i en has så man röntgade henne (en. s.k. friröntgen) för att kolla om hon hade några lösa benbitar (det har i princip hälften av alla hästar) och det visade sig att hon hade en lös benbit i hasen där hon var gallig som man då plockade bort med en enkel mindre "operation".

Det blev några veckors vila över jul, nyår och januari men nu är hon igång igen.

 

 

Hon joggar på nu ett tag och snart kommer det ordentliga bilder och film på henne när hon kommer upp i lite mer fart i träningen. Allt ser bra ut!

Går fint för vagn

I början av september gick Laurentius Allegra in i träning hos Jörgen Westholm. Hon var välhanterad och det gick lätt att köra in henne och hon var snabbt i vagn.

Hon har skött sig utmärkt dessa två första månader och har joggat mer än de andra 1-åringarna och det är faktiskt en av de andra 1-åringarna som ännu inte är för vagn.

Hon rör sig fint och är ute och joggar 5 dagar i veckan och det blir ca 6 km per gång. Allt har bara flutit på hittills. Idag var jag upp till gården och såg henne live i vagnen för första gången. Det var minusgrader och hade kommit lite snö så förutsättningarna var lite bistra och Allegra som fick springa ut helt själv var lite oinspirerad när hon inte hade några kompisar med sig ute på banan.

Hon sprang ändå på fint och på bortre långsidan när hon hade lite hemlängtan in mot stallet så längde hon på fint på steget, och bara trav rakt igenom så det såg bra ut!

Jag filmade ett par skevenser och det ser ni här:

 

Stallet är nöjd med hur hon har skött sig hittills och -

Det finns några få andelar till salu i henne (10.000kr för 1/20). Först till kvarn!

Ekeby Gård

Besökte idag Ekeby Gård och vårat 1-åriga sto Laurentius Allegra efter Raja Mirchi - Laurentius Veloce som står där. Med den häftiga hingststammen Raja Mirchi (Viking Kronos) - Revenue - Buvetier d´Aunou!

Laurentius Allegra

Jag tänkte ni skulle få se lite rörliga bilder på henne så håll tillgodo med denna video:

Jag tycker hon är riktigt fin och Jörgen Westholm har fått frågan att träna henne och det tyckte han förstås var intressant! Jag bad honom åka ned och besikta henne på Ekeby Gård så vi får en bedömning innan han hämtar hem henne omkring 15 augusti.

Fler bilder finns i "Galleri Allegra".

Det finns några få (4) andelar till salu i henne (5% för 10.000kr) Skicka mig ett mail vid intresse