Välkommen till Stall Lagerkrans!

Här rapporterar vi löpande om vår fina Raja Mirchi-avkomma

Börjat jogga igen

 

Laurentius Allegra blev lite gallig i en has så man röntgade henne (en. s.k. friröntgen) för att kolla om hon hade några lösa benbitar (det har i princip hälften av alla hästar) och det visade sig att hon hade en lös benbit i hasen där hon var gallig som man då plockade bort med en enkel mindre "operation".

Det blev några veckors vila över jul, nyår och januari men nu är hon igång igen.

 

 

Hon joggar på nu ett tag och snart kommer det ordentliga bilder och film på henne när hon kommer upp i lite mer fart i träningen. Allt ser bra ut!

Går fint för vagn

I början av september gick Laurentius Allegra in i träning hos Jörgen Westholm. Hon var välhanterad och det gick lätt att köra in henne och hon var snabbt i vagn.

Hon har skött sig utmärkt dessa två första månader och har joggat mer än de andra 1-åringarna och det är faktiskt en av de andra 1-åringarna som ännu inte är för vagn.

Hon rör sig fint och är ute och joggar 5 dagar i veckan och det blir ca 6 km per gång. Allt har bara flutit på hittills. Idag var jag upp till gården och såg henne live i vagnen för första gången. Det var minusgrader och hade kommit lite snö så förutsättningarna var lite bistra och Allegra som fick springa ut helt själv var lite oinspirerad när hon inte hade några kompisar med sig ute på banan.

Hon sprang ändå på fint och på bortre långsidan när hon hade lite hemlängtan in mot stallet så längde hon på fint på steget, och bara trav rakt igenom så det såg bra ut!

Jag filmade ett par skevenser och det ser ni här:

 

Stallet är nöjd med hur hon har skött sig hittills och -

Det finns några få andelar till salu i henne (10.000kr för 1/20). Först till kvarn!

Ekeby Gård

Besökte idag Ekeby Gård och vårat 1-åriga sto Laurentius Allegra efter Raja Mirchi - Laurentius Veloce som står där. Med den häftiga hingststammen Raja Mirchi (Viking Kronos) - Revenue - Buvetier d´Aunou!

Laurentius Allegra

Jag tänkte ni skulle få se lite rörliga bilder på henne så håll tillgodo med denna video:

Jag tycker hon är riktigt fin och Jörgen Westholm har fått frågan att träna henne och det tyckte han förstås var intressant! Jag bad honom åka ned och besikta henne på Ekeby Gård så vi får en bedömning innan han hämtar hem henne omkring 15 augusti.

Fler bilder finns i "Galleri Allegra".

Det finns några få (4) andelar till salu i henne (5% för 10.000kr) Skicka mig ett mail vid intresse