Blogg

Solvalla, 10/9

2019-09-10

Det var ingen bra dag för Laurentius Valiant idag. Han fick inte travet att stämma överhuvudtaget. 

Oskar J´s kommenta efter värmningen var "Vilken fart det finns i honom, dock bryter han lite i kurvorna." Hörde jag rätt på atg live så avslutade Oskar J 13/400 meter i värmningen.

I loppet såg man redan från start att travet inte flöt på som det ska och ju längre loppet gick desto sämre blev det och 1000 meter kvar blev det galopp och ekipaget utgick. Oskar J hade ingen aning om vad som var galet, han var orytmisk rakt igenom.

Jörgen själv kollade igenom honom dagen efter utan att hitta något och det ser inte ut att finnas någon sjukdomsbild heller med blotta ögat.

Valle fick gå ett jobb på rakbanan igår fredag och han kändes klockren, det fanns ingen som kunde ha något att erinra på stilen i det jobbet. Mycket märkligt, men någonting är det förstås som är galet, så veterinären kommer få gå igenom honom grundligt och Jörgen kommer också begära ett boreliatest. Borelia kan ju bete sig lite lurigt... man blir öm i kroppen och det kan komma och gå lite fram och tillbaka och det kan också ömma på olika ställen vid olika tillfällen.

Jag var uppe idag och gav Valle lite stärkande morötter och fick en pratstund med Jörgen som berättade ovan samt även la till att det kan ju också vara så att Valle är inne i en växtperiod och har värk pga. av det (ofta tar ju kroppen chansen att växa när man tar det lugnt vilket Valle fick göra iom behandling och förkylningen)

Fortsättning följer.....

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)