Blogg

Till Start, S 10/9

2019-09-07

Efter lite rundsmörjning efter uttagningesloppet till E3 där han galopperade och en kortare förkylningsperiod så har han gått några jobb och känns fin så nu är det dags för start igen. Det blir på Solvalla på tisdag 10/9 och det är tänkt som ett prepareringslopp då det en vecka senare är uttagning till Svenskt Travkriterium som har varit årets stora mål.

Inte helt optimala förutsättningar inför tisdagens lopp alltså, och meningen är att detta lopp ska flytta fram Valle i form till uttagningsloppet och skulle han lyckas ta sig till final då kunna vara i riktigt fin form.

Loppet på tisdag ingår i Kriteriserien, går äver 2140 auto och har 100.000kr i 1:a pris. Det är det klassiska Gay Noons lopp som förra året såg Campo Bahia som segrare och som därefter alltså gick ut och vann uttagningsloppet och sedan blev 2:a i Kriteriet. Det brukar krävas en 13-tid för att vinna loppet och på förhand ser det inte ut att vara Den klassen på loppet i år.

 

1. Heads Down (Mel St), Tidsrank: 14,8, inte varit märkvärdig så långt

2. Brake Cooling (Mel St), Tr: 13,9, märkbart förbättrad 2 senaste, snabb ut!

3. Global Annuity (Unt Pe), Tr: 14,0, verkar hygglig, plats?

4. Laurentius Valiant (Wes Jö), denna gång med OJA i sulkyn (JW avstängd)

5. United Broline (Båt Sv), Tr: 15,1, snabb ut

6. Bear A Perfection (Osc Ji), Tr: 15,0, inte imponerat

7. Solo Flight (Mel St), Tr: 14,5, hygglig men ingen stjärna

8. Secret Avenue (Dou Ju)a, Tr: 15,9, ute på djupt vatten

9. Taxi Out (Mel St), Tr: 15,2, jagar så fin peng som möjligt

10. Dominic Wibb (Kol Ad), Tr: 14,4+, 3e starten!, stor, långbent, talang

11. No Pressure (Goo Bj), Tr: 15,0, var 3a när Valle vann, plats igen?

 

Jag ser 2-3-10 som de värsta motståndarna till Valle i det här loppet. Jag ser inte att någon av dom är någon riktig stjärna. (10) Dominic Wibb är förstås inte synad helt och hållet än, den ser inte ut att vara den speediga sorten så Adrian lär nog sända framåt om det lugnar ner sig för att ta dödens.

Ledningen tar (2) Brake Cooling och Jorma brukar väl inte släppa och köra på chans så ofta? I övrigt är (5) United Broline också ganska snabb ut bakom bilen.

Hoppas Valle får en fin resa och går med full fart över mål, gärna topp-3, då skulle det kännas väldigt bra.

Jag är på tjänsteresa och kommer inte kunna närvara på Solvalla men försöker se loppet live på atg. Delägarlista finns så alla som vill kommer in i stallbacksentrén.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)