Blogg

Bergsåker E3, 4/8

2019-08-04

Vi kom upp lagom till att Jörgen skulle ut och jogga Valle på banan. Det såg lugnt och fint ut. Valle fick också prova att följa med bakom bilen ett par gånger och det såg också lugnt och fint ut.

Laurentius Valiant

Jörgens plan från start var att försöka komma ned ett hack i banan då det var ett par startsnabba hästar innanför från start och kanske kunna få typ 2a utvändigt.

Tyvärr missade jag den riktiga värmningen då vi då satt och käkade och inte såg att Valle var ute på banan, vilket han var lite tidigare än normalt denna gång.

Allt såg bra ut i provstarten och Valle såg lugn och harmonisk ut.

Jörgen och Valle kommer iväg bra och ser ut att få 2a utvändigt när (5) brakar till ledningen med (1) i rygg och (2) utvändigt vilket hade givit storfavoriten (6) 3e utvändigt. (ledaren öppnar 1.10/500).

Men direkt i första sväng känner Jörgen att Valle inte får travet att stämma för dagen, Valle bryter nedåt och Jörgen får helt enkelt ta ned honom på innerspår för att ge honom en så snäll resa som möjligt och dessutom lite lättare att hålla ihop travet i svängarna på innerspår. Valle öppnar första 600 metrarna på 1.11 och följer alltså med i 3e invändigt med (1) framför sig.

Ledaren (5) öppnar först 1000 på 12,3 och sen får vi se en vass avslutning av storfavoriten (6) som lätt brisar undan till seger på 1.11,6. 5-1-4 följer med där bakom till final. (2) orkar inte sista biten efter dödens hela vägen.

Valle tappar travet allt mer på sista bortre och in i sista sväng. Galoppen är oundviklig men fram tills dess går Valle 12/1200 meter. Jörgen sa att han var inte trött utan han kändes stark men han fick inte travet att fungera i de här snabba farterna helt enkelt och det blir ett besök hos veterinären.

Redan dagen efter, på måndagen, så gick veterinären igenom Valle. Han hittade lite grann och fick behandla honom så nu blir det vila i nån vecka, jogging i en vecka och så får vi se hur det går vidare därefter.

Nästa stora uppgift är ju uttagningslopp till Svenskt Travkriterium på Solvalla 17/9 men innan dess lär det säkert bli något lopp men det får vi återkomma om.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)