Blogg

Solvalla 2/7

2019-07-02

Efter en regnig förmiddag så sprack det upp mer och mer under eftermiddagen och på kvällen var det riktigt härligt väder.

Valle var först ute och joggade lite lätt på banan

Laurentius Valiant

och kom sedan ut i en riktig sulky och gick en riktig värmning där Valle fick sträcka ut ordentligt i några hundra meter.

Laurentius Valiant

Allt såg bra ut och Jörgen såg mysigt nöjd ut. Enligt Heidi var Valle lugn och fin och avslappnad inför loppet.

Laurentius Valiant

Det blev en återkallad start där Jörgen och Valle prickade starten perfekt. I den giltiga var de något för tidiga så Jörgen fick ta upp lite precis innan start men kom ändå iväg fint och kunde gå ned till spets in i första sväng (kanske något snävt) och öppnade 500 på 15,6 och 1000 på 17,2 och hade då (2) favoriten utanpå sig.

Jörgen och Valle avslutade sista varvet efter 13,5 och runt 12 s/600. Örjan försökte gjuta mod i sin häst och kröp ned i rygg i sista sväng för att komma i förnyad attack på upploppet men Valle höll enkelt undan för egen maskin och Jörgen kunde sitta still och låta Valle sköta jobbet in i mål som 1a på 1.15,4/2140v.

Laurentius Valiant

Många delägare på plats som fick njuta av glädjen att kliva in i vinnarcirkeln.

 

Det ser ut att kunna bli en spännande höst och nu är det bara att låta Valle få lite mer erfarenhet och jobba vidare. Känns allt bara bra här efter loppet så startar vi på, han står ju bra inne i klassen "högst 100.000kr" nu.

 

Ps. Vi fick ett hederspris (400kr på Solvallas restaurang) som jag sparar, kanske vi kan få något till under året, så tar vi en gemensam middag på Solvalla någon tävlingsdag.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)