Blogg

Romme 17/5, Debut

2019-05-17

Den här veckan har Valle känts riktigt fin i träningen och gick 2 fina intervaller i backen igår i perfekt stil.

Heidi joggade först lite grann med Valle på stallbacken mellan hagarna innan han fick gå den riktiga värmningen med Jörgen i sulkyn.

Laurentius Valiant

Dom blev lite störda av att vattenbilen var ute och körde men Valle är cool så han brydde sig inte nämnvärt.

Laurentius Valiant

Efter att de rundat vattenbilen fick Valle sträcka ut ganska ordentligt redan i värmningen i ca 4-500 meter.

Laurentius Valiant

Jörgen tyckte han kändes bäst hittills av de gånger han gått för sulky och var nöjd inför start.

Laurentius Valiant

Allt såg även bra ut i defilering och provstart och Valle uppträder lugnt och stabilt. Även starten från spår 2 löste han fint och kom iväg bra och kunde krypa ned i ryggen på ledaren (1) som öppnade 500 på 1.16,0 och sedan 1000 meter på 1.18,5. Ledaren ökade farten ordentligt på slutrundan och i sista sväng var alla avhängda utom Valle som satt i rygg och i slutet av kurvan lyftes ut i 2a-spår av Jörgen. Sista varvet gick på 12,7 och sista 800 avverkades på 11,7. Jörgen petade inget på valle som fick sköta jobbet själv och han såg riktigt fin ut över upploppet och över mål som 2a på 1.15,5 (Vinnaren (1) vann på 1.15,4 vilket är den sjunde snabbaste tiden en 3-åring gjort på distansen i år). Jörgen tyckte han kändes bra hela loppet och som bäst över upploppet så det var ju bra!

 

Efteråt joggade Heidi länge med honom för att transportera bort mjölksyra och sen blev det en härlig dusch. Han var lugn och fin även efteråt och nu hoppas vi att han tar loppet på ett bra sätt.

Laurentius Valiant

Rätt otroligt att gå 1.15,5 i en debut som 3-åring och att det inte räcker till att vinna. Men rent positionsmässigt så blev det ju ett perfekt debutlopp med rygg ledaren och få sitta där så länge man bara vill och sen få lyfta ut och gå fritt över upploppet, det är ju drömscenariot.

Det var 3 ägare på plats och alla satt vid Jörgens buss och fikade och njöt av den fina 2a-platsen i solen efteråt och vi kunde sedan åka hem med ett leende på läpparna.

Tack Jörgen och Heidi för fint jobb!

Laurentius Valiant

 

Jag har letat men inte hittat fler än sex stycken 3-åringar som gått snabbare i debuten som 3-åring 2140 volt. Snabbast är förstås Inti Boko som debutvann på 1.14,2 men då var det med bilstart. Med volt:

Aces High 1.15,0 (samt tre till från samma lopp, bl.a. Kash Brodde)

Maverick Man 1.15,1 (samt Reckless som var 2a i samma lopp)

Divino vann sitt debutlopp på 1.15,5 (samma tid som Valle gick som 2a)

Vinnaren i Valles lopp räknas inte med då den startat 1 gång redan.

Någon som känner till någon mer?

I år är han dessutom den 8e snabbaste 3-åringen överhuvudtaget på distansen:

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)