Blogg

Till Start, Ro 17/5

2019-05-13

Idag anmälde Jörgen Laurentius Valiant till start! Debuten sker på Romme på fredag med Jörgen i vagnen från spår 2 på 2140 meter volt. Loppet är öppet för svenska 3-åringar som tjänat högst 25.000kr.

1. Fire of Noa, h3, e. Triton Sund/Varenne (Wes Ni) Finns fart men galopprisk 75%

2. Laurentius Valiant, h3, e. Orlando Vici/Lindy Lane (Wes Jö)

3. Sally´s Love, v3, e. Love You/Running Sea (Elv Jo), Knäcktes av 18-tempo NEJ

4. Exotic Muscles, h3, e. Muscles Wiking BR/Figaro de Taloney (Ten Fr) Auktionspris: 100.000kr. Vet inte så mycket om. OJA i sulkyn.

5. Will I Am, h3, e. Scarlet Knight/SJ´s Photo (Wit Le) Rejäl, inte så speedig än. Med bland de 3.

6. Livi Othelia HM, s3, e. SJ´s Caviar/Andover Hall (Wal Fr) Ofräsch i debuten i vintras. Banjobb 18,5 sådär, Körs nog snällt nu.

7. Confess To None, h3, e. Pastor Stephen/Credit Winner (Ced Mi) Auktionspris: 45.000kr, Inte fräsch i debuten i vintras (mot 6). Nja.

8. Twilight Angel, s3, e. Russel Hill/Yankee Mustang (Car Ba) Utfyllnad

9. Ies Signe, s3, e. Zola Boko/Spotlite Lobell (Wal Fr) Provlopp 1.21, kval 1.19, Jepson upp. Med bland de 3.

10. Back Burner Girl, s3, e. Pilgrims Taj/Yankee Glide (Str HR) Mamman tjänade 500.000kr, liten merca, gick 16/1700m e. galopp i debut. Farlig på speed.

11. Ondobe, s3, e. Micro Mesh/Adams Hall (Sve Bi) Utfyllnad

12. Athesist, h3, e. Pastor Stephen/Spotlite Lobell (Lin Ma)a, Inte alls tokig bakom Westholms Strong Heartbeat på Lindesberg. Läget-, med i striden.

 

Klarar (1) starten så känns den som spetsfavorit i första läget. 

(5), (9), (10) och (12) samt (1) om den står på benen är de jag ser som lite mer riktiga hästar. Witasp verkar nöjd med (5) Will I Am, och det känns som att han kommer köra ordentligt denna gång. (9) kommer dyka upp där framma, Jepson kör med självförtroende och kommer sitta i 2a-3e utv. nånting och gå för fullt på upploppet. (10) speedig, om det blir lite överpace och hon får gå med i ryggar kommer hon gå fint på upploppet. (12) gick bra på Lindesberg och går förstår framåt med det loppet i kroppen, dyker upp där framme nånstans även denna gång.

Blir spännande att se Valle i tävling. Han är i mina ögon bästa hästen i gänget (färgad som ägare förstås) men det är debut och han ska få ett fint lopp serverat av Jörgen denna gång. Det viktigaste är att komma igång, att Jörgen får känna att allt känns perfekt och att Valle får en bra upplevelse och får gå över mål och känna sig stark och morsk,  inte att vinna till varje pris då säsongen är lång och det förstås finns större uppgifter att sikta på senare på säsongen.

Jag kommer vara på plats, är det fler som ämnar att åka till Romme och behöver biljetter så säger ni bara till. Själv åker jag från Stockholm 14.30 om någon vill åka med.

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)