Blogg

Banjobb, E 21/2

2019-02-21

Uppdatering onsdag 27/2:

Idag har Nicolas, veterinären, kollat upp Valle som var haltfri idag. Visade inget på böjprov och bara för säkerhets skull röntgade man honom. Ingenting på röntgen heller. Det enda lilla man kunde hitta var att han var lite öm i hoven höger bak och det kanske är så att han är inne i en växtperiod då han är lite överbyggd. Inga behandlingar, så han får vila den här veckan sen återtar man träningen igen nästa vecka. Jörgen kör ett snabbjobb med honom i slutet på nästa vecka för att känna att allt är okey, sen är det bara att köra på igen.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

 

Vi har nåtts av bra rapporter från team Westholm under vinterträningen där Valle gått mycket tung träning hemma på gården. Jörgen tycker han har känts jättefin. Under torsdagen var det dags att känna på Valle i ett banjobb som skedde på Sundbyholm i Eskilstuna (Romme stängt).

Först var de ut i bakvarv och värmde upp i många långsamma varv, körde till lite snabbare i 1600m i bakvarv innan de skrittade ned och till boxen för lite vila i ca 30 min. innan det var dags för ett sulkyjobb.

Jörgen hade med sig 17 hästar in och körde fort med och det var full fart mellan byten av hästar, selning, duschning, vagnsbyte, kuskbyte mm... Bra organiserat och allt flöt på perfekt.

Valle kom ut och gick jobb med erfarnde Actual Star (6 år / 482.000) med tanken att Valle bara skulle följa med i rygg hela vägen. Film:

 

De körde 1.21 full väg och Valle kändes stark men tyvärr såg det inte perfekt ut i travet som inte flöt på riktigt som det skulle. Jörgen får kolla upp honom med veterinären veckan som kommer så får vi se vad som stör honom för dagen.

Ett litet bakslag men det får man nästan kalkylera in att det blir någon gång. Nu får teamet kolla upp honom och så kommer de igen laddade till tänderna.

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)