Blogg

Solvalla 4/12 (k)

2018-12-04

Idag var det alltså dags för Laurentius Valiant att genomföra sitt kvallopp. Heidi stod och förberedde Valle när jag kom till Solvalla och han såg lugn ut men samtidigt på tårna. Han är nyfiken och vill vara med och följer allt med intresse.

Lugn och fin inför och under värmning, lastbilar, skyltar, traktorer eller vad det än månne vara bekom honom inte överhuvudtaget. Han joggade runt på landets huvudbana som om han inte gjort annat.

Han skötte sig fint i volten och kom iväg fint i kvalloppet och Jörgen körde behärskat och öppnade i 1.24-tempo och körde sen 1.20 i 1000 meter mitt i loppet. Pasi Aikio hade också en 2-åring med i loppet, som nog är en ganska bra häst, och som Pasi ville gasa lite med till slut och Jörgen  brydde sig inte så mycket men Valle ville inte släppa förbi sig någon så han sträckte på sig och avslutade 1.16 sista 500 med fortsatt pigg uppsyn efter mål. Valle klarade kvalloppet genom att komma i mål på 1.20,2 (kravet för 2-åringar är 1.28,0).

Järgen var mycket nöjd med honom och han skötte sig så bra som Jörgen förväntat sig. Nu blir det lite återhämtning och sen är det bara att träna på nu under vintern och sen om allt flyter på som det ska så blir det debut när vårsolen börjar kika fram.

Jag filmade lite idag och här nedan ser ni det jag fick ihop:

 

Här kommer Solvallas officiella video:

 

Fler bilder hittar ni under "Galleri Valiant"

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)