Blogg

Blandad träning +

2018-07-23

Jag var idag upp till Jörgen Westholm och hälsade på Laurentius Valiant och fick se honom träna. Han går blandad träning, i sand, intervaller, backträning mm och gör allt precis så bra som man önskar.

Idag gick han intervaller i backen efter att ha värmt upp på banan i några varv. Träningspasset finns sammanfattat och filmat i nedan video:

Han ser riktigt fin ut!

Han har verkligen utvecklats kroppsligt de senaste månaderna, han har växt i fint i kroppen och ser ut som en vuxen hingst nu (han är lite hingstig, men vi hoppas det lugnar ner sig när det blir lite kallare, men han är supersnäll att hantera.). Han har fått den där kroppen som man kunde ana sig till som bebis och som gjorde honom så intressant att köpa. Vi har ju alltid gått mycket på utseende och exteriör och den här är ett riktigt praktexemplar.

Och vad som är ännu roligare är att precis lika bra som han växt i kroppen sköter han träningen enligt Jörgen. Jörgen är supernöjd med honom och han har gjort precis allt så bra som man bara kan önska. Han har gått några intervaller i 1.28-tempo som snabbast på trögsprunget träningsunderlag, med lätthet.

Jörgen funderar på att kvala honom innan vintern. Inte för att det är aktuellt med 2-årsstart men det kan vara bra med ett lopp i 1.21-1.22-tempo innan det är dags för vinterträningen och framförallt att få göra det på en fin bana innan vintern sätter klorna i oss för man vet aldrig hur våren blir. Då kan det vara skönt att ha kvalet avklarat för då kan man enklare och snabbare komma igång och tävla när våren kommer.

Hittills måste vi vara supernöjda och nu följer några riktigt spännande månader för att se att utvecklingen fortsätter på den inslagna vägen. Och det skulle ju vara kul för alla delägare att få se ett försmak av honom på tävlingsbanan i ett kvallopp i höst, för som Jörgen så - den här måste ni förstås premiechansa!

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)