Blogg

50/1600

2018-02-15

Vi har nåtts av löpande rapporter från team Westholm att Valle sköter sig fint och tränar på enligt plan. Innan jul så är det mest upplärning och att man ska bli van och springa med vagn, springa rakt, sätta fötterna rätt osv. Men efter jul har det blivit mer allvar och man kan säga att den riktiga träningen dragit igång och man kör efter ett förutbestämt tempo, som man nu då sakta höjer (eller sänker tiderna som man brukar säga) och i sommar brukar de springa 1.30 full väg.

Vall har som snabbast sprungit 1.50/1600m, och när man kikar på honom när han springer så ser han ut att trivas bättre (springer mer avslappnat) nu när han får sträcka ut i lite högre farter:

 

 

Han tränar på fortsatt. Jörgen är hur som helst nöjd med honom men det är ännu för tidigt att göra någon bedömning, det får vi vänta med tills våren, när hästen får springa på, på riktigt underlag, med sommarpäls och så, då brukar man kunna få en första indikation på vart han står, och lite känsla för om han är tidig eller sen osv.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)