Blogg

Ser bra ut (+film)

2016-07-20

Den första långa perioden då det mesta handlar om att köra in hästen och sen börja gnugga teknik och skaffa en god grundkondition har gått finfint och hon har nu börjat gå intervaller på rakbanan. Hon har en bra teknik och med sina långa ben har hon ett vägvinnande steg. Det syns/märks inte att det går så fort som det gör och när hon ska öka farten så tänjer hon bara ut löpsteget och hon gör det väldigt enkelt och elegant.

Dom kör efter hur hon känns varje pass, och normalt så kör de intervaller och börjar i 1.40-tempo och sänker sen lite och avslutar med en intervall i 1.30-fart.

Per är väldigt nöjd med henne och framförallt att hon är så smart och direkt fattar vad dom vill att hon ska göra och att hon blivit så snäll att ha att göra med, i början var hon ju lite väl tuff men uppför sig nu exemplariskt.

Hon har även växt rejält men är åndå ingen tung häst utan är graciös och ser ut som en riktig racer. Hon har blivit riktigt snygg! Per gillar verkligen att arbeta med henne och än så länge så är det bara positivt att rapportera om henne. Hon får fortsätta träna på på den inslagna vägen med målet att komma ut på tävlingsbanan runt april.

Per låter försiktigt optimistisk och antyder att det känns som det lilla extra...... men att allt hänger på hur hon uppträder på tävlingsbanan, om hon har den rätta tävlingsinstinkten, och det ser man ju inte förrens hon börjar tävla, men som sagt i träning känns allt kanon än så länge.

 Hermine Boko e. Timoko

Jag filmade när hon var ute och joggade på rakbanan och sen körde de lite snabbare den sista intervallen, se nedan:

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden